Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 28 Απριλίου | Τα νέα μέτρα ενόψει Πάσχα

18:34 16/4/2020 - Πηγή: iPop

Το28 Απριλίου | Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό, λόγω του κορονοϊού που πλήττει και την Ελλάδα. Παρατείνεται, όμως, και τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες μέχρι τέλη Απριλίου. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.207. Από τα κρούσματα αυτά το 56.2% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 569 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 68 έτη και το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 33 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, τρεις νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 105 με 29 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αυξάνονται τα μέτρα ενόψει Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο και ώρα 21:00 έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (ξημερώματα Τρίτης) επεκτείνεται το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όλη τη χώρα για κάθε μετακίνηση που θα κρίνεται καταχρηστική, ενώ θα ακολουθεί και αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό θα συμβεί διότι «Ένας στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνει εμμέσως ή και σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Λες και ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσει σε αυτούς ή σε όσους έρθουν σε επαφή. Η επέκταση των μέτρων γίνεται προληπτικά για την προστασία όλων» σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Να θυμίσουμε πως τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα που προβλέπεται να λειτουργήσουν θα είναι ανοιχτά 13:00-19:00 για να έχουμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα κοιμητήρια της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2020. 

Περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας στις 16 Απριλίου αποφασίστηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας μέχρι τις 28 Απριλίου.

Οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστηροί έλεγχοι το Πάσχα: Περιπολίες σε διόδια, δρόμους και εκκλησίες

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 28 Απριλίου | Τα νέα μέτρα ενόψει Πάσχα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα