Κλειστά τα Τέμπη- Σταθεροί στα μπλόκα τους οι αγρότες χωρίς να κάνουν βήμα πίσω

13:45 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Εμμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και δε δέχονται να κάνουν πίσω. Τα Τέμπη έκλεισαν ξανά στις 12:00 την Κυριακή και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 18:00 την ώρα που οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Όπως αποφάσισαν το Σάββατο, επιθυμούν να γίνει άμεσα συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα έχει ως κύριο μέλημα την εξέταση των αιτημάτων του.

Αξίζει

να τονιστεί πως το παρόν στην διακομματική επιτροπή επιθυμούν να δώσουν αρκετοί από τους εκπροσώπους τους. Παράλληλα, σημειώνουν πως η απόφαση που θα παρθεί στην επιτροπή θα καθορίσει και τη στάση που θα έχουν, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Οι οργισμένοι αγρότες παραμένουν ενεργά στα μπλόκα τους και συνεχίζουν τους πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι αγρότες δείχνουν την αντίθεση τους και καταδικάζουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις» υπογραμμίζουν.

Κλειστά τα Τέμπη

Και την Κυριακή τα Τέμπη θα κλείσουν για 6 ώρες. Οι αγρότες θα παρατάξουν κατά μήκος του δρόμου τα τρακτέρ τους και θα αποκλείσουν τον διέλευση των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αποκλεισμού των δρόμων:Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ 10:00-12:00 το πρωί και 18:30-20:30 το βράδυ.12:00 με 14:00 και 19:00-21:00 κλείνει ο δρόμος στην Αντιγόνου στο ΑμύνταιοΣτα Γρεβενά, στην πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου οι αγρότες αποκλείουν τη διέλευση οχημάτων από τις 12:00-14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:30.Στο ‘Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία, στο δρόμο προς Καστοριά, αποκλείεται η διέλευση οχημάτων από τις 12:00 μέχρι τις 13:30 και από τις 16:30 μέχρι τις 18.30.Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ο αποκλεισμός ξεκινά στις 12:00 και θα κρατήσει για μισή ώρα.Τα Τέμπη κλείνουν από τις 12:00 έως τις 18:00.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Κυριακής τόνισε:

Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση. Μετά το συλλαλητήριο θα συναντηθούμε για να αποφασίσουμε ποια ημέρα θα πάμε

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κλειστά τα Τέμπη- Σταθεροί στα μπλόκα τους οι αγρότες χωρίς να κάνουν βήμα πίσω appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα