Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ζητά εξηγήσεις για τη συμφωνία με την Google

12:57 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Να δοθούν και μάλιστα άμεσα εξηγήσεις για τη συμφωνία με την Google, ζητά το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες, η Google οφείλει να καταβάλει στο κράτος 130 εκατ. λίρες σε αναδρομικούς φόρους.

Το πρωί της Κυριακής, το Εργατικό Κόμμα

και η αξιωματική αντιπολίτευση με σχετική τους ανακοίνωση τόνισαν στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κυβέρνηση πως καλό θα ήταν να δοθούν εξηγήσεις για τους αναδρομικούς φόρους και τον διακανονισμό.

Τι ξέρουμε;

Η Google έχει κληθεί να καταβάλει 130 εκατομμύρια λίρες (περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ) σε αναδρομικούς φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο για την περίοδο μετά το 2005.

Η εν λόγω συμφωνία έκλεισε μετά από πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας και τελωνείων της Βρετανίας η οποία είχε ως αντικείμενο το εάν η Google επιδιδόταν σε φοροαποφυγή.

Σχετικό δημοσίευμα των Financial Times υπογραμμίζει ότι:

«Η συμφωνία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως μεγάλη επιτυχία, αλλά επικρίθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ενδεχομένως να εξετασθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τι έγραφε η επιστολή των εκπροσώπων του Εργατικού Κόμματος που στάλθηκε στον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν;

Σας καλούμε να δώσετε απαντήσεις στο διάχυτο προβληματισμό που εκφράζεται σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας που περιβάλλει την συμφωνία

The post Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ζητά εξηγήσεις για τη συμφωνία με την Google appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα