Επί ποδός η Κυβέρνηση- Ξεκινά τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο

12:25 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η Κυβέρνηση έτσι ώστε να προλάβει να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζονται, για να ξεκινήσει τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο το οποίο επισκέπτεται τη χώρας και πιάνει άμεσα δουλειά.

Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ που αναφέρονται σε άμεσο ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις και περικοπές, που θα κάνουν τους συνταξιούχους να υποφέρουν, συνεχίζουν να παραμένουν.

Βέβαια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αυτή τη φορά οι συζητήσεις θα αλλάζουν τρόπο διεξαγωγής και θα περιλαμβάνουν δύο φάσεις.

Η

πρώτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο μέρες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει ένα διάλειμμα. Μέχρι να τελειώσει, όμως, η επόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής η κα Λαγκάρντ, η οποία είναι η επικεφαλής του ΔΝΤ, δε δίνει καμιά ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα και δε δέχεται καμιά βελτίωση στην πρόταση για το ασφαλιστικό.

Το άρθρο τονίζει πως αν και ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως δε γίνεται να περικοπούν οι συντάξεις που δίνονται, το ΔΝΤ συνεχίζει να τις απαιτεί.

Τι ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Επιθυμεί η Ελάχιστη Εγγυημένη Σύνταξη η οποία δίδεται έπειτα από 20 έτη ασφάλιση να συνδέεται και με εισοδηματικά κριτήρια.

Αξίζει να τονιστεί πως ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος την Παρασκευή μίλησε στο συνέδριο του Economist τόνισε:

«Αν δεν έχουμε έναν λογικό συμβιβασμό με τους Θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Όλες οι πλευρές πρέπει να δουν τη διαπραγμάτευση με συμβιβαστική διάθεση

The post Επί ποδός η Κυβέρνηση- Ξεκινά τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα