Κλειστά τα σχολεία από τη Δευτέρα! Όλα όσα ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως και τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς

13:25 14/11/2020 - Πηγή: iPop

Ύστερα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων από τη Δευτέρα, 16/11/2020 και μέχρι τις 30/11/2020. Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ τόσο για το Δημόσιο Τομέα όσο και τον Ιδιωτικό.

Κλείσιμο των σχολείων
από τη Δευτέρα

Η Νίκη Κεραμέως στην ανακοίνωση των νέων μέτρων που έγινε σήμερα, Σάββατο 14/11/2020, ανακοίνωσε ότι κλείνουν από τη Δευτέρα 16/11/2020 και για δύο βδομάδες τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/11/2020. Η εκπαιδευτική τηλεόραση αναλαμβάνει από τη Δευτέρα μέσω ΕΡΤ την εκπαίδευση των παιδιών και η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση παίρνει τα ηνία την Τετάρτη. Ωστόσο τα σχολεία Ειδικής Αγωγής θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά η Νίκη Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.
Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς

Με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων το μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή για τους εργαζόμενους γονείς είναι η άδεια ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για εργαζόμενους/ες που έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό ότι, κατά την τέταρτη μέρα του 4ημέρου σχήματος της άδειας ειδικού σκοπού, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κλειστά τα σχολεία από τη Δευτέρα! Όλα όσα ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως και τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα