Κλειδώνει το κινητό σου γιατί ξεχνάς το PIN; Αυτή είναι η λύση για το ξεκλειδώσεις αμέσως

13:16 21/8/2020 - Πηγή: iPop

Το κινητό, στις μέρες μας, είναι αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που ξεχνούν τον κωδικό PINκαι κλειδώνουν το κινητό τους, λόγω της κακής τους μνήμης. Εμείς σου έχουμε τη λύση και γι’αυτό. Πώς ξεκλειδώνουμε το κινητό όταν ξεχνάμε το PIN;

Ο κωδικός PINείναι ο τετραψήψιος αριθμός, που όταν ανοίγουμε ένα απενεργοποιημένο κινητό μας χρειάζεται για να το ξεκλειδώσουμε. Δεν έχει να κάνει με το κλείδωμα οθόνης, αλλά με το ξεκλείδωμα της κάρτας SIM.

Λόγω του ότι, το χρειαζόμαστε λίγες

φορές μέσα στο χρόνο,  δηλαδή όταν κλείσει το κινητό, από μπαταρία, που συμβαίνει σπάνια γιατί στη τσάντα υπάρχει πάντα power bank, ή όταν βάλουμε το κινητό σε λειτουργία πτήσης. Επειδή, λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους ο αριθμός pin είναι αναγκαίος για λίγες φορές, ξεχνιέται και πιο εύκολα.

Άνθρωπος είσαι! Ένα μυαλό χειμώνα – καλοκαίρι! Το ξέχασες και δεν μπορείς να βρεις τον αριθμό PUK (αριθμός που ζητάται, όταν έχουν εξαντληθεί οι προσπάθειες για τον κωδικό PIN) τι θα κάνεις;

Πάρε χαρτί και μολύβι και διάβασε προσεκτικά, για να μην σε πιάσει πανικός όταν ξαναξεχάσεις τον κωδικό PIN και το κινητό σου κλειδώσει!

Πώς ξεκλειδώνουμε το κινητό όταν ξεχνάμε το pin

Οι περισσότεροι έχουμε smartphones, γεγονός που κάνει πιο εύκολη το ξεκλείδωμα  του κινητού σε περίπτωση που ξεχάσεις το PIN. Αρχικά, όταν αποκτήσεις το καινούριο κινητό, πρέπει να ενεργοποιήσεις το «Διαχειριστή συσκευής», πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις και πιο συγκεκριμένα στην «Ασφάλεια». Αυτό είναι και το βήμα για να μην κλειδωθεί ποτέ το κινητό σου, επειδή ξέχασες τον κωδικό PIN.

Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που ξεχάσεις το κινητό σου. Αρχικά θα μπεις στην επίσημη σελίδα του Διαχειριστή και αναζητάς τη συσκευή σου. Ενδέχεται να μην τη βρεις με την πρώτη αναζήτηση. Κάνε ανανέωση της σελίδας και ξαναδοκίμασε.

Στη συνέχεια πατάς το «Κλείδωμα» και βάζεις το νέο προσωρινό password, το οποίο θα διαγράψει τον παλιό. Το νέο password θα εφαρμοστεί στη συσκευή σου μετά από πέντε λεπτά,θα μπορείς να πληκτρολογήσεις το νέο κωδικό στη συσκευή σου και να την ξεκλειδώσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Δεν ανοίγει το iPhone; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Photo: Pexels

Το άρθρο Κλειδώνει το κινητό σου γιατί ξεχνάς το PIN; Αυτή είναι η λύση για το ξεκλειδώσεις αμέσως εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα