Κλάψε σου κάνει καλό!

18:32 8/10/2014 - Πηγή: iPop

Μέχρι τώρα ξέραμε πως το κλάμα κάνει καλό στα παιδιά. Σύμφωνα, όμως, με τους γιατρούς και οι ενήλικες έχουν θετικά αποτελέσματα από το κλάμα! Άρα, κλάψε σου κάνει καλό! Καλά, δεν είπαμε να πλαντάξεις και να μην μπορείς να πάρεις ανάσα… αλλά μην το πνίγεις μέσα σου όταν σου έρχεται!

Το κλάμα μπορεί να ανακουφίσει το άγχος

Το κλάμα απομακρύνει το μαγγανίου (ένα ορυκτό το οποίο αλλάζει τη διάθεση μας) και είναι 30 φορές πιο αποτελεσματικό από ό, τι στο αίμα, σύμφωνα με τον William Frey, ο οποίος είναι βιοχημικός.

Φυσικά, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες, χωρίς να κάνεις τον εαυτό σου να κλαίει, αλλά αν αρχίσεις να κλαις μην το κόψεις! Καλό θα σου κάνει.

Το κλάμα βοηθά να ενισχυθούν οι σχέσεις

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν μεθάς καταλήγεις να κάνεις μεγάλες δηλώσεις αγάπης; Το κλάμα ενισχύει τις σχέσεις, όταν γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Psychology, από τον εξελικτικό βιολόγο Oren Hasson. Ο Hasson ανέλυσε τα δάκρυα σε διάφορες συναισθηματικές και κοινωνικές συνθήκες και διαπίστωσε ότι το κλάμα είναι μια εξελικτική αντίδραση η οποία βοηθάει να αισθανθούν συμπάθεια και να δείξουν υποστήριξη οι άνθρωποι που είναι κοντά όταν κλαις.

Μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μία καλή κραυγή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι, τόσο σωματικά όσο και φυσιολογικά, αφού έχουν κλάψει. Γιατί; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα δάκρυα βοηθούν να «ξεπλυθεί» ο οργανισμός από χημικές ουσίες ενώ παράλληλα η ψυχική απελευθέρωση των συναισθημάτων μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οδυνηρές καταστάσεις.

The post Κλάψε σου κάνει καλό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα