Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο – «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος

10:57 19/11/2022 - Πηγή: iPop

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για την κακοποίηση ανηλίκων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για παιδιά, «Κιβωτός του Κόσμου» και οι μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τις έρευνες να δίνουν άλλη διάσταση στην μέχρι τώρα εικόνα που υπήρχε για την δομή φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη καταγγελία, η οποία σόκαρε το πανελλήνιο, έγινε από ένα 19χρονο αγόρι που περιέγραψε ότι «υψηλά ιστάμενο πρόσωπο» της ΜΚΟ

ασελγούσε εις βάρος του και τον κακοποιούσε συστηματικά.

Η Κιβωτός του Κόσμου αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες- Τι υποστηρίζει η ΜΚΟ;

Κιβωτός του Κόσμου: Οι καταιγιστικές εξελίξεις που σοκάρουν

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έγινε γνωστή και η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης σε δομή της περιφέρειας, για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ψυχολογική κακοποίηση και σκληρή εργασία, ενώ υποστήριξε πως παιδιά έμπαιναν σε ένα είδος απομόνωσης χωρίς νερό και φως.

«Μπορεί να είχαμε τα απαραίτητα, στέγη και φαγητό, παρόλα ασκούσαν βία με ξύλο και λεκτική βία. Έμπαιναν τιμωρίες ανάλογα με το τι κάναμε. Μπορεί μια συνέπεια να ήταν μήνες απομόνωση».

«Εγώ ήμουν ένα καλοκαίρι το οποίο είχα περάσει 3 μήνες στο δωμάτιό μου. Είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε σαν εργαζόμενοι κανονικά. Κοιμόμαστε και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας», εξομολογήθηκε η 20χρονη.

Παράλληλα, στον Βόλο είναι σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες που αφορούν στην υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Εκτός από την γνωστή καταγγελία του 19χρονου, από την εισαγγελία γίνεται έρευνα για ξυλοδαρμό και κακοποίηση κατά τριών παιδιών και η καταγγελία έχει γίνει επώνυμα στο Βόλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ξυλοδαρμός έγινε από πρόσωπο που ήρθε στον Βόλο από την Αθήνα.

Παιδική κακοποίηση: Δεν αρκεί μόνο η συγκίνηση.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» αρνήθηκε ότι έχει υπάρξει κακοποιητική συμπεριφορά από κάποιον εργαζόμενο στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα, χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος, ενώ ερωτώμενος γιατί οι καταγγέλλοντες δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, είπε πως έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά.

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνα μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται κάποιο πρόσωπο της ΜΚΟ, το οποίο θα μπορούσε να αφορά η καταγγελία του 19χρονου.

Πώς ξεκίνησε η Κιβωτός του Κόσμου;

Η Κιβωτός του Κόσμου δημιουργήθηκε πριν περίπου 20 χρόνια και είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που, με τη συνεισφορά των Εισαγγελικών Αρχών, στηρίζει το παιδί από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή του προσφέροντας στέγη, τροφή και εκπαίδευση.

Όλα ξεκίνησαν από τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το μπάσκετ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πατέρα Αντώνιου που αγάπησε το μπάσκετ από μικρή ηλικία και αργότερα το μετέτρεψε σε έναυσμα για να έρθει κοντά στα παιδιά της γειτονιάς του που είχαν χάσει «το δρόμο» τους λόγω ευρύτερων κοινωνικό-οικονομικών συνθηκών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο – «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα