Κιβωτός του Κόσμου: Η σοκαριστική μαρτυρία του 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο – Τι ανακοίνωσε η ΜΚΟ

10:51 20/11/2022 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στην επιφάνεια ενώ η υπόθεση πήρε μία συγκλονιστική τροπή αφού το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική παρενόχληση φέρεται να είναι ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η καταγγελία του 19χρονου

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 στη Χίο είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα. «Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες.

Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου.

Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», περιγράφει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε μάλιστα πως στο σκηνικό ήταν μάρτυρας ένας νεαρός φιλοξενούμενος, τον οποίο εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 19χρονου. Το συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν ότι τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος ήταν σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο – «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 πρόσωπα συνολικά

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι εκτός από το στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη τρία πρόσωπα και συγκεκριμένα άνδρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι εκεί.

Αυτά τα τρία πρόσωπα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Άλλωστε οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, πολύμηνες τιμωρίες, βάναυση εκμετάλλευση.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών: Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην αγάπη, την προστασία και την φροντίδα

Η ανακοίνωση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

Η Κιβωτός του Κόσμου με ανάρτηση στο Facebook κάνει λόγο για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Η σοκαριστική μαρτυρία του 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο – Τι ανακοίνωσε η ΜΚΟ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα