Κι όμως το lip balm δεν είναι και τόσο αθώο. Όσα προκαλεί στα χείλη σου η συχνή χρήση του

13:03 11/2/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως χρησιμοποιείς συχνά lip balm; Έχεις παρατηρήσει τι συμβαίνει στα χείλη σου όταν το κάνεις αυτό σε καθημερινή βάση;

Μπορεί να σου αρέσει και να το θεωρείς βάλσαμο για τα χείλη σου, όμως η αλήθεια είναι πως δεν τα ωφελεί πάντα. Το lip balm μπορεί ακόμα και να κάνει τα χείλη σου να μην φαίνονται τόσο ωραία και ζουμερά όσο θέλεις κι αυτό γίνεται κυρίως όταν το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Όμως, τι ακριβώς συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς συχνά lip balm;

Τα χείλη σου θα γίνουν πιο ξηρά

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το lip balm περιέχει συστατικά που μπορούν να ξεράνουν τα χείλη.

Για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, αν και ενυδατικά, στα χείλη έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Τραβούν και δεσμεύουν την υγρασία, η οποία στη συνέχεια εξατμίζεται, κάνοντας τα χείλη πιο ξηρά και σκασμένα.

Μπορεί να ερεθιστούν

Οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζουν το lip balm το πολύ τρεις φορές την ημέρα και για την ακρίβεια είναι αρκετές. Για παράδειγμα, μπορείς να το εφαρμόζεις αφού ξυπνήσεις, μετά το μεσημεριανό και λίγο πριν κοιμηθείς το βράδυ. Εάν το χρησιμοποιείς υπερβολικά, ενδέχεται τα χείλη σου να ερεθιστούν κυρίως περιμετρικά.

Unsplash / Septian SimonΘα εθιστούν

Μερικοί άνθρωποι δηλώνουν εθισμένοι στα lip balms, όμως η αλήθεια είναι πως απλά εθίζεσαι όχι στο να τα χρησιμοποιείς, αλλά στον καταπραϋντικό μηχανισμό που σου προσφέρουν από τη χρήση τους. Επίσης, τα χείλη σου συνηθίζουν και αυτά στο να είναι συνεχώς με lip balm και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, αφού δεν τα αφήνεις να “αναπνεύσουν”, αντιμετωπίζοντας μόνα τους ακόμα και την παραμικρή ξηρότητα. Μην ξεχνάς, πως τις περισσότερες φορές που τα χείλη σου ξεραίνονται φταίει το κρύο και το λίγο νερό που πίνεις, όχι το ότι μπορεί να μην έβαλες lip balm χθες.

10+1 tips για χείλη για φίλημα!

Τα χείλη σου θα… τεμπελιάσουν

Μερικά lip balms δημιουργούν ένα φράγμα με το οποίο “κλειδώνουν” την υγρασία, αναγκάζοντας τα χείλη σου να λειτουργούν λιγότερο για να διατηρήσουν τα δικά τους επίπεδα ενυδάτωσης. Φυσικά και αυτό είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν και από μόνα τους.

Μην το παρακάνεις, λοιπόν, με το lip balm, κυρίως γιατί ξεραίνει πολύ εύκολα τα χείλη σου. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το βγάλεις εντελώς από τη ζωή σου. Όλα με μέτρο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κι όμως το lip balm δεν είναι και τόσο αθώο. Όσα προκαλεί στα χείλη σου η συχνή χρήση του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα