Κι όμως μπορείς να διατηρήσεις το μαγιό σου σαν καινούργιο! Ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να το πλύνεις σωστά

16:08 23/7/2022 - Πηγή: iPop

Η πολυαναμενόμενη σεζόν των διακοπών έχει ξεκινήσει με όλους εμάς να ονειρευόμαστε τη στιγμή των χαλαρών στιγμών δίπλα στη θάλασσα, χωρίς περιττά ρούχα και με ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Ως γνωστόν, ο βασιλιάς των αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το μαγιό, το οποίο είναι από μόνο του ένα fashion κομμάτι. Γνωρίζεις όμως ποια είναι τα σωστά tips για το πλύσιμο του μαγιό που θα συμβάλλουν στο να διατηρηθεί το χρώμα και η ελαστικότητα του και να παραμείνει ασφαλές για την υγιεινή σου;

4 τρόποι για να φοράς το μαγιό σου όλη μέρα

Πλύσιμο του μαγιό: Πώς να το κάνεις σωστά για να μην ξεθωριάσειUnsplashΞέπλυνέ το πριν και μετά το κολύμπι

Το ξέπλυμα με χλιαρό νερό αμέσως μετά τη θάλασσα ή την πισίνα δεν είναι αποτελεσματικό σε όλες τις περιπτώσεις—βοηθά στο να αφαιρέσεις ορισμένες από τις χημικές ουσίες, το αλάτι και την άμμο στις οποίες έχει εκτεθεί το μαγιό σου. Περισσότερο αποτελεσματική όμως είναι η μέθοδος του ξεβγάλματος πριν την πρώτη βουτιά. Στην πραγματικότητα, η παρατεταμένη έκθεση σε νερό που περιέχει άλατα και χλώριο διασπά τα πολυμερή που προσφέρουν στο ύφασμα του μαγιό την ελαστικότητά του. Γι’ αυτό, όταν το ξεπλένεις πριν βουτήξεις, η κατασκευή των νημάτων στο υλικό του μαγιό θα γεμίσει με γλυκό νερό από τη βρύση, γεγονός που θα βοηθήσει στο να επιβραδυνθεί η επαφή με τα άλατα.

Πλύσιμο με ένα ήπιο απορρυπαντικό μετά από κάθε χρήση

Μην αφήνεις ένα βρεγμένο μαγιό σε μία πλαστική σακούλα ή θαμμένο στην τσάντα σου. Αυτό όχι μόνο χαλάει το ύφασμα, αλλά επίσης ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας. Για να διατηρήσεις το μαγιό σου σαν καινούργιο και να μοσχομυρίζει, πλύνε το σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα. Χρησιμοποίησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ενώ το πλύσιμο στο χέρι από μέσα προς τα έξω είναι η πιο ασφαλής μέθοδος, τα περισσότερα μαγιό μπορούν να πλυθούν άφοβα και στο πλυντήριο σε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα.

Η Finos Film γιορτάζει το…μπικίνι! Η ιστορία του εμβληματικού μαγιό που λάτρεψε κάθε γυναίκα

Προσοχή στο στέγνωμα

Βεβαιώσου ότι το μαγιό σου έχει στεγνώσει πλήρως πριν το βάλεις στη ντουλάπα, καθώς τυχόν υγρασία μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και πρόωρη φθορά του υφάσματος. Καλό είναι να αποφύγεις το στεγνωτήριο—η θερμότητα είναι επιβλαβής για τα ελαστικά συνθετικά που φτιάχνονται τα μαγιό. Άπλωσε λοιπόν το μαγιό σου στα σχοινιά και άφησε το να στεγνώσει φυσικά. Για επιπλέον προστασία των χρωμάτων, απόφυγε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Αφαίρεσε τους λεκέδες με μαγειρική σόδα ή ξύδι

Το καλύτερο κόλπο για να απαλλαγείς από τους λεκέδες στο μαγιό είναι να βάλεις το αντηλιακό ή το λάδι μαυρίσματος πριν το φορέσεις και να το αφήσεις να στεγνώσει.  Αν συμβεί όμως κάποιο ατύχημα με φαγητό ή ποτό, ρίξε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας απευθείας πάνω στον λεκέ, και άφησέ το να ποτίσει για μία έως δύο ώρες πριν το ξεβγάλεις απαλά. Μπορείς επίσης να καθαρίσεις το μαγιό με λευκό ξύδι διαλυμένο σε ζεστό νερό πριν το πλύσιμο.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για τις οσμές

Το έγκαιρο πλύσιμο του μαγιό θα σε σώσει από δυσάρεστες μυρωδιές. Για να καλύψεις ωστόσο τις πιο επίμονες οσμές, όπως το χλώριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο αρωματικό απορρυπαντικό. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή απλά δεν σου αρέσει να χρησιμοποιείς προϊόντα με άρωμα, μην φοβάσαι – το έγκαιρο πλύσιμο με ένα οποιοδήποτε απορρυπαντικό θα βοηθήσει!

Οι τρεις τύποι μαγιό που πάνε σε κάθε γυναίκα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κι όμως μπορείς να διατηρήσεις το μαγιό σου σαν καινούργιο! Ακολούθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να το πλύνεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα