Ην. Βασίλειο: Ο Πρίγκιπας Harry κέρδισε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την αφαίρεση της ασφάλειας της οικογένειάς του

20:31 22/7/2022 - Πηγή: iPop

Όταν αποφάσισε να αφήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, χάθηκε και η προστασία Harry στην Αγγλία. Ο ίδιος, όμως, είχε αντιδράσει στη συγκεκριμένη απόφαση και τώρα έχουμε εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο Πρίγκιπας Harry κέρδισε το νόμιμο δικαίωμα να αμφισβητήσει την αφαίρεση της κρατικής ασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αυτόματο δικαίωμα είχε αφαιρεθεί μετά την απόφασή του τον Ιανουάριο του 2020 να αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα.

Την Παρασκευή, ο δικαστής Jonathan Swift

χορήγησε στον Δούκα του Sussex την άδεια να υποβάλει αίτηση για δικαστικό έλεγχο σχετικά με την απόφαση.

Η απόφαση σημαίνει ότι η νομική αγωγή θα προχωρήσει τώρα σε πλήρη ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου μεταξύ του Harry και της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου -μια κατάσταση άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή.

Η νομική ομάδα του Harry έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο ίδιος “δεν αισθάνεται ασφάλεια” να φέρει τα παιδιά του Archie και Lilibet στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει αυτής της συμφωνίας, επειδή η ομάδα ασφαλείας των ΗΠΑ δεν έχει δικαιοδοσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ή πρόσβαση σε μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας στο δικαστήριο στις 9 Ιουλίου, ο δικηγόρος του Shaheed Fatima δήλωσε ότι «αυτό που μερικές φορές σημαίνει ευέλικτο δεν είναι ασφάλεια».

Σε απάντηση, ο κυβερνητικός δικηγόρος του Ηνωμένου Βασιλείου Sir James Eadie είπε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Δημοσίων Προσώπων (RAVEC) αναγκάστηκε να επανεκτιμήσει την ασφάλεια του Harry και στήριξε την απόφασή του στη βασική αρχή «αν η ασφάλεια πρέπει να είναι αυτόματη» λόγω αλλαγή στις περιστάσεις τους.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι το όλο θέμα ήταν «καθαρά θέμα κρίσης για τη RAVEC» και ότι ο Ηarry «δεν θα έπρεπε να μπορεί απλώς να απαιτεί ασφάλεια», επειδή είναι εγγονός της Βασίλισσας.

Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε επίσης την προσφορά του Πρίγκιπα Harry να πληρώσει για την ασφάλεια της Σκότλαντ Γιαρντ για την οικογένειά του κάθε φορά που επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Η αστυνομία θέτει ενεργά τον εαυτό της σε κίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε ο Eadie.

Αναμένουμε φυσικά τις εξελίξεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ην. Βασίλειο: Ο Πρίγκιπας Harry κέρδισε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την αφαίρεση της ασφάλειας της οικογένειάς του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα