Κι επίσημο τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

18:27 28/4/2022 - Πηγή: iPop

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, προτείνεται και η ελεύθερη είσοδος στη χώρα απ’ την 1η Μαΐου.

Κατά τη συνεδρίασή της, η επιτροπή εισηγήθηκε την κατάργηση της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς, από την 1η Μαΐου.

Παράλληλα, πρότεινε την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

και νόσησης για την είσοδο πολιτών στη χώρα  από την 1η Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες οι οποίοι θα έρχονται πλέον στη χώρα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, όπως και οι Έλληνες πολίτες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τονίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, όταν παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, είχα πει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης καταργούνται από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, όμως, η επιτροπή εισηγήθηκε να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κάτι το οποίο πρακτικά επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι η μάσκα ίσως παραμείνει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους. 

Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κι επίσημο τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κι επίσημο τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης,