Καταπολέμησε την τεμπελιά σου μ’ ένα τρικ απ’ την Ιαπωνία

11:46 18/7/2017 - Πηγή: iPop

Σχεδόν όλοι μας ανά διαστήματα θέτουμε στον εαυτό μας έναν νέο στόχο ή μια πρόκληση και εξίσου συχνά δεν επιτυγχάνεται τελικά. Καταλήγουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, ότι θα το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα … τον επόμενο χρόνο.

Μπορεί ακόμη να ακολουθούμε με ζήλο τον στόχο μας στην αρχή. Αλλά μόλις κάνουμε μια μικρή προσπάθεια, θα πούμε ότι έχουμε κάνει αρκετά και είναι καιρός να πάρουμε λίγο χρόνο για εμάς.

Γιατί συμβαίνει πάντα έτσι; Η απάντηση είναι αρκετά προφανής:

Επειδή προσπαθούμε να επιτύχουμε πάρα πολλά, πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή είναι δύσκολο ν’ αλλάξουμε τις παλιές μας συνήθειες και να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο.

Μια μέθοδος απ’ την Ιαπωνία, όμως, μπορεί να μας σώσει, καθώς φαίνεται πως καταπολεμά αποτελεσματικά την τεμπελιά!

Kaizen ή η μέθοδος του ενός λεπτού

Στην ιαπωνική κουλτούρα υπάρχει η πρακτική του Kaizen, η οποία περιλαμβάνει την ιδέα της αρχής του ενός λεπτού για αυτοβελτίωση. Στο επίκεντρο αυτής της μεθόδου είναι η ιδέα ότι ένα άτομο πρέπει να κάνει κάτι για ένα λεπτό, κάθε μέρα την ίδια ώρα.

Μπορεί να βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για ν’ αποφύγουμε να κάνουμε εργασίες που απαιτούν πολύ απ’ τον χρόνο μας, όμως, ποιος μπορεί να πει ότι δεν μπορεί ν΄αφιερώσει ένα λεπτό;

Κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά, θα προχωρήσεις στην πορεία της αυτο-τελειότητας και θα επιτύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να ξεπεραστεί αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης που μπορεί να έχεις στις δικές σου ικανότητες, καθώς και να απελευθερώσεις τον εαυτό σου απ’ αυτά τα συναισθήματα ενοχής και αδυναμίας.

Πρέπει να βιώσεις μια αίσθηση νίκης και επιτυχίας για να προχωρήσεις. Όταν κατακλυστείς από τέτοια συναισθήματα, θ’ αρχίσεις σταδιακά ν’ αυξάνεις τον χρόνο που εσύ ο ίδιος όρισες, ίσως πρώτα απλά για άλλα πέντε λεπτά, αλλά στη συνέχεια αυτό σύντομα θα μετατραπεί σε μισή ώρα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η αρχή του ενός λεπτού σου επιτρέπει να βλέπεις την πρόοδο που επιτυγχάνεις.

The post Καταπολέμησε την τεμπελιά σου μ’ ένα τρικ απ’ την Ιαπωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα