Καραμελωμένα καρύδια: Το ιδανικό σνακ για όταν θέλεις κάτι γλυκό!

13:50 19/10/2019 - Πηγή: iPop

Συνταγή για καραμελωμένα καρύδια: Το ιδανικό σνακ για όταν θέλεις κάτι γλυκό, όταν θέλεις να έχεις πάντα κάτι μέσα στην τσάντα ή στο γραφείο σου, αλλά κι όταν θέλεις να φτιάξεις μια εναλλακτική σαλάτα

Ορισμένοι λατρεύουν τους ξηρούς καρπούς αλατισμένους κι άλλοι τους προτιμούν καραμελωμένους σαν κι αυτούς που μας

έπαιρναν οι γονείς μας όταν ήμασταν μικροί στα διάφορα πανηγύρια!

Πώς μπορείς να φτιάξεις καραμελωμένα καρύδια μόνη στο σπίτι σου; Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην κουζίνα.

Τι θα χρειαστείς για τα καραμελωμένα καρύδια;1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν1 ασπράδι αυγού1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας4 φλιτζάνια καρύδιαΠώς θα φτιάξεις τα καραμελωμένα καρύδια;Συνταγή:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν μέχρι να συνδυαστούν.Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα καρύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Ρίχνουμε τα καρύδια ομοιόμορφα στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.Στη συνέχεια, αφαιρούμε απ’ το ταψί τη λαδόκολλα και ανακατεύουμε ξανά τα καρύδια. Βάζουμε το ταψί ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα φυλάσσουμε σε ένα δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.Διάβασε ακόμη:

Καραμελωμένα ποπ κορν στο σπίτι: Τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει!

Photo: gimmesomeoven.com

Το άρθρο Καραμελωμένα καρύδια: Το ιδανικό σνακ για όταν θέλεις κάτι γλυκό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα