Καραμανλής, Ρουσόπουλος και Εφραίμ σχολιάζουν πανηγυρικά την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι

11:57 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Καραμανλής και Ρουσόπουλος σχολιάζουν πανηγυρικά την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι κάνοντας λόγο για τέλος σε μία «μεγάλη πληγή» αλλά και κάνοντας αναφορά στον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Αγγέλου, που απεβίωσε πέρυσι είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 400.00 ευρώ για την υπόθεση Βατοπεδίου. «Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως » δήλωσε ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Πελέκη.

Συγκεκριμένα ο πρώην Πρωθυπουργός στον απόηχο της αθωωτικής απόφασης για το Βατοπέδι, σημείωσε πως στόχος ήταν να πληγεί με κάθε τρόπο η διακυβέρνησή του. Ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «αθλιότητα» και μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Από την πλευρά του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ανακοίνωσή του, κάνει αναφορά και στον Γιάννη Αγγέλου λέγοντας: «Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».

Κατά την έξοδό του από τα Δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε:

Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό

Να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος του ακροατηρίου υποδέχθηκε τον ηγούμενο Εφραίμ ,ε χειροκροτήματα, δάκρυα και φωνάζοντας: «Άξιος ο γέροντας» και «Χριστός ανέστη».

Η δήλωση της οικογένειας Πελέκη

«Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη αποκατέστησε μια μεγάλη αδικία σε βάρος ακέραιων και έντιμων προσώπων της οικογένειάς μας, τα οποία στοχοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, έχοντας σπιλωθεί και απειληθεί με βάναυση ηθική και επαγγελματική εξόντωση.

Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης είναι η απάντηση στα μεθοδευμένα χαλκεία και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την αθλιότητα, η οποία πήρε, επιτέλους, τέλος.

Με αυτό το αίσθημα δικαίωσης επιστρέφουμε ως οικογένεια στην κανονικότητα της ζωής που μας στέρησαν τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια. Οι συκοφάντες και οι αρωγοί τους, ας αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους. Αν έχουν…

Κώστας Καραμανλής: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τοποθετήθηκε επί της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο. Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι

Κατέπεσαν οι συκοφαντίες, λέει ο Θ.Ρουσόπουλος

Ο Θ.Ρουσόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Κ.Καραμανλή, τοποθετήθηκε σχετικά με την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου σχολιάζοντας πως «συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν».

Η δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου έχει ως εξής:

«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν. Περίτρανα πλέον απεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του.

» Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες. Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αφιέρωσε στον Γιάννη Αγγέλου την αθωωτική απόφαση. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι’ αυτή την υπόθεση.»

Διάβασε επίσης:

Αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου | Καραμανλής: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή»

The post Καραμανλής, Ρουσόπουλος και Εφραίμ σχολιάζουν πανηγυρικά την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα