Τρόμος και προβληματισμός | Τι μήνυμα θέλουν να στείλουν με τα παγιδευμένα πακέτα;

10:03 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Τρόμος και προβληματισμός επικρατεί στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. για τα 8 νέα παγιδευμένα πακέτα, τα οποία εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, λίγο πριν σταλούν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με παραλήπτες κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης κι αποστολείς πρόσωπα που έχουν αποσυρθεί απ’ την πολιτική σκηνή.

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα γύρω απ’ τα 8 πακέτα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ παράλληλα

οι έλεγχοι είναι εκτεταμένοι σ΄όλη την χώρα υπό τον φόβο νέου κύματος αποστολής τρομο-δεμάτων.

Tο όνομα του κ. Dijsselbloem, του κ. Moscovici αλλά και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες, μαζί με άλλους αξιωματούχους, κυρίως οικονομικούς παράγοντες τόσο Κυβερνήσεων όσο και της Ε.Ε., αλλά και διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας τα οκτώ δέματα φαίνεται πως ταχυδρομήθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή και όχι μαζί με τα άλλα δύο που κατέληξαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως αποστολείς των δεμάτων δεν φαίνονται εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, αλλά πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομίας, όπως επίσης και οικονομολόγοι. Ο ένας εκ των ατόμων που εμφανίζονται ως αποστολείς φέρεται να κατείχε κυβερνητική θέση στο παρελθόν. Πληροφορίες, οι οποίες τονίζεται ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι κ.κ. Βαρουφάκης και Χαρδούβελης εμφανίζονται ως αποστολείς των δύο εκ των οκτώ πακέτων

Πάντως, ο έλεγχος στα ΕΛΤΑ συνεχίζεται ενώ δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια δέματα.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι αρμόδιοι συνεδρίαζαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον Νίκο Τόσκα, ενώ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήρξε κινητοποίηση, χωρίς, όμως, να έχει ανακοινωθεί εάν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Οι Αρχές αναμένουν την προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία θα σημάνει και το κλείσιμο του κύκλου του σχεδίου Νέμεσις 2. Όσο η προκήρυξη δεν δίνεται στη δημοσιότητα, τόσο αυξάνεται το ενδεχόμενο για νέα τρομο-πακέτα.

Το καθένα απ’ τα 8 τρομο-δέματα φέρεται να είχε ως προορισμό του μια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι με εκείνους οι οποίοι εστάλησαν σε Γερμανία και Γαλλία.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής γίνονται στις φυλακές όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», στο Βερολίνο και το Παρίσι όπου εστάλησαν τα δύο δέματα, ενώ εξετάζονται και τέσσερα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η ανησυχία των Αρχών είναι μεγάλη καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα πακέτα, τα οποία να αποτελούν συμβολή κίνηση των «Πυρήνων της Φωτιάς» ότι δεν πτοούνται απ’ τις συλλήψεις, συνεπώς οι έλεγχοι σ’ όλα τα σημεία της χώρας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

The post Τρόμος και προβληματισμός | Τι μήνυμα θέλουν να στείλουν με τα παγιδευμένα πακέτα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα