Κάψε το φαγοπότι των Χριστουγέννων!

18:32 2/1/2020 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα το παράκανες! 3 μέρες δεν έκανες τίποτα άλλο… Πολύ φαγητό, αρκετά γλύκα και πολύ ποτό. Νιώθεις τύψεις για το τρελό φαγοπότι των Χριστουγέννων και νιώθεις ότι θα επαναληφθεί αυτό την Πρωτοχρονιά. Άσε που σκέφτεσαι ότι τα ρούχα που θα βάλεις την Πρωτοχρονιά θα σου είναι ίσα-ίσα ή δεν θα

σου χωράνε. Μην απελπίζεσαι έχεις 3 μέρες για να μαζευτείς!

Προφανώς δεν προλαβαίνεις να κάνεις δίαιτα αλλά μπορείς να φτιάξεις λίγο την διατροφή σου. Κομμένα τα γλυκά για 3 μέρες και προσπάθησε να κάνεις τα σωστά γεύματα την ημέρα που συμπεριλαμβάνουν αρκετές σαλάτες και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Βέβαια η διατροφή δεν φτάνει. Πρέπει και να γυμναστείς, για να κάψεις αυτά που έφαγες.

Τι να κάνεις για να κάψεις το φαγοπότι των ΧριστουγέννωνΞεκίνα το περπάτημα

Το περπάτημα είναι η πιο οικονομική γυμναστική. Αυτές τις 3 μέρες άσε το αυτοκίνητο σου και ξεκίνα περπατάς. Είτε είναι να πας για ψώνια είτε για να πας μέχρι το περίπτερο περπάτα όσο πιο πολύ μπορείς. Μπορείς εναλλακτικά να κανονίσεις να πας για καφέ με έναν φίλο σου και να μην κάτσετε σε μια καφετέρια. Πάρτε ένα καφέ στο χέρι και βολτάρετε!

Unsplash/Camylla BattaniΆσκηση στο σπίτι

Μην κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ, ενεργοποιήσου. Η ολιγόλεπτη άσκηση στο σπίτι είναι κατάλληλη αν βαριέσαι να βγεις από το σπίτι. Αν τόσο καιρό γυμναζόσουν  ξέρεις τι ασκήσεις να κάνεις και μπορείς να τις κάνεις και στο σπίτι. Αν πάλι δεν ξέρεις εμείς σου έχουμε δείξει.

Ώρα για γυμναστήριο

Από το να κάθεσαι μέσα μόνος σου μπορείς να πας στο γυμναστήριο. Δες το σαν μια ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με άλλα κόσμο να μοιραστείς τις πιο ωραίες στιγμές που πέρασες τα Χριστούγεννα. Και δεν χρειάζεται να κάτσεις ώρες ατέλειωτες. Λίγο ποδήλατο και λίγο διάδρομος είναι μια χαρά. Τώρα αν θες να παρακολουθήσεις και κανένα ομαδικό πρόγραμμα δεν θα σου πούμε όχι…

Unsplash/Charlotte KarlsenΜην κάνεις υπερβολές

Είναι σημαντικό να μην κάνεις υπερβολές και να μην ξεκινήσεις ξαφνικά μια εξαντλητική δίαιτα. Ο οργανισμός σου χρειάζεται λίγο από όλα. Το να μειώνεις και να αφαιρείς από τη διατροφή σου τρόφιμα που σου αρέσουν, όπως οι πατάτες τηγανητές, τότε αυτό θα σε κάνει να τις λιγουρύεσαι ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει να κατηγοριοποιείς τις τροφές ως «κακές» αλλά πρέπει να δίνεις βάση στην ποσότητα και να τα απολαμβάνεις όλα!

Δες ακόμα κι αυτό που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο:

Έρευνα αποκαλύπτει πώς να κάψεις διπλάσιες θερμίδες με μια κίνηση

Το άρθρο Κάψε το φαγοπότι των Χριστουγέννων! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα