Κλασικές γαλλικές κρέπες απ’ τα χεράκια σου

14:25 3/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι κρέπες είναι τόσο νόστιμες και τόσο εύκολο να τις φτιάξεις! Πώς μπορείς να κάνεις τις κρέπες που φτιάχνεις σπίτι ακόμα καλύτερες; Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή για αυθεντικές γαλλικές κρέπες!

Οι γαλλικές κρέπες μοιάζουν πολύ με τα pancakes, για την ακρίβεια τα υλικά είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά η ζύμη για pancakes χρειάζεται και κάποιο έξτρα υλικό για να φουσκώσουν, όπως μαγειρική

σόδα ή baking powder.

Επομένως, τα pancakes είναι πιο αφράτα και fluffy, ενώ οι κρέπες είναι λεπτότερες. Παρακάτω η συνταγή για τις καλύτερες κρέπες της ζωής σου!

Τι θα χρειαστείς για τις γαλλικές κρέπες;1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 μεγάλα αυγά1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη1/4 κ.γλ. αλάτι1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα1 κουταλιά της σούπας βούτυροTopping της επιλογής σουΠώς θα φτιάξεις τις γαλλικές κρέπες;Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.Αφήνουμε τη ζύμη για τις κρέπες για 15 με 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο για να φτιάξουμε τις κρέπες.Ρίχνουμε περίπου 1/4 κούπας απ’ τη ζύμη για μια κρέπα.Για αυθεντικές γαλλικές κρέπες, αφήνουμε την κάθε κρέπα να ψηθεί για 2-3 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τις κρέπες με το topping της επιλογής μας!

Δες εδώ και μια ακόμα συνταγή για κρέπες με 3 υλικά!

Και με τι θα γεμίσεις τις κρέπες; Με την σπιτική πραλίνα που θα φτιάξεις!

Σπιτική πραλίνα με 7 υλικά που είναι 1.000 φορές πιο λαχταριστή απ’ την έτοιμη!

Photo: Todd Cravens/ Unsplash

Το άρθρο Κλασικές γαλλικές κρέπες απ’ τα χεράκια σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα