Καλή σχολική χρονιά!

09:26 11/9/2019 - Πηγή: iPop

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές όλων των ηλικιών πάνε στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος θα συμβεί αμέσως μόλις χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Η νέα σχολική χρονιά 2019-2020 ξεκινάει χωρίς σημαντικές ελλείψεις, οι μαθητές και οι καθηγητές είναι στις θέσεις τους, ενώ τα βιβλία έχουν παραδοθεί κανονικά.

Ήδη έχουν προσληφθεί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την πρώτη φάση. Όπως ανακοινώθηκε απ’ το υπουργείο Παιδείας έχει γίνει πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Βοήθησε κι εσύ να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα για όλους!

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου, με μόνο μία αλλαγή στα δημοτικά σχολεία. Η συγκεκριμένη αλλαγή σχετίζεται με το θέμα του σημαιοφόρου στις παρελάσεις, καθώς από φέτος η Κυβέρνηση αποφάσισε πως ο σημαιοφόρος δεν θα επιλέγεται με κλήρωση, αλλά με βάση την απόδοσή του στα μαθήματα, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, τα παιδιά του δημοτικού δεν θα παίρνουν τις τσάντες τους στο σπίτι. Η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» θα συνεχιστεί με τα βιβλία τους να μένουν στο τέλος της εβδομάδας στις τάξεις, ώστε να περνούν πιο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές τους.

Δείτε τις τιμές στα κυλικεία και όσα απαγορεύεται πλέον να πωλούν.

Οι αλλαγές στο Λύκειο:

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και ΑρχαίαΜείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.Εμείς ευχόμαστε σε μαθητές και γονείς μια καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!Διαβάστε ποια σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά και γιατί:

Γιατί δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία την Τετάρτη;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Καλή σχολική χρονιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα