Και στην Ελλάδα το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη

20:40 25/7/2019 - Πηγή: iPop

Και στην Ελλάδα το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στο Καλοκαίρι που επικρατεί σφοδρός καύσωνας στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης, θα έρθει μέσα στα επόμενα 24ωρα και στην Ελλάδα το κύμα καύσωνα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόκειται για

αέριες μάζες από την Αφρική, οι οποίες μέσω ενός αντικυκλώνα μεταφέρθηκαν σε μεγάλο τμήμα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Αυτές οι μάζες, τώρα, θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά.

Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες και ειδικότερα το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα φτάσει τους 39 βαθμούς. Στην Αττική και την Βοιωτία ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ στην Ηλεία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Τι κάνουμε στον καύσωνα; Οδηγίες απ’ τον ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) δίνει συμβουλές για τις περιόδους με καύσωνα:

Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο, πρέπει να χρησιµοποιείτε καπέλο ή άλλο κάλυµµα του κεφαλιού. Τα ρούχα θα πρέπει να είναι κατά προτίµηση λεπτά, βαµβακερά, ευρύχωρα και ανοιχτόχρωµα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τη σωµατική κόπωση και τις εργασίες στο ύπαιθρο τις θερµές ώρες της ηµέρας, να πίνουν δροσερό νερό ή φυσικούς χυµούς και να αποφεύγουν τα σακχαρούχα και ανθρακούχα ποτά.

Θα πρέπει να τρώνε ελαφρά φαγητά χωρίς αλάτι και λίπος και να αποφεύγουν τα οινοπνευµατώδη ποτά. Επίσης, θα πρέπει να κάνουν δροσερά ντους.

Οι πολίτες που λαµβάνουν φαρµακευτική αγωγή -και ιδίως όσοι λαµβάνουν διουρητικά, ηρεµιστικά, αντιυπερτασικά, αντιισταµινικά, β’ αναστολείς κ.ά.- πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή µε τον γιατρό τους.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι πάσχουν από νοσήµατα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήµατος, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, οι αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαριά νοσήµατα.

Photo: Pixabay

Το άρθρο Και στην Ελλάδα το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα