Ήξερες ότι και τα σκυλιά παθαίνουν Αλτσχάιμερ;

11:33 2/10/2014 - Πηγή: iPop

Ναι, δεν ξεχνούν μόνο οι άνθρωποι. Υπάρχει αντίστοιχο του συνδρόμου του Αλτσχάιμερ και στους σκύλος και ονομάζεται σύνδρομο γνωστικής δυσλειτουργίας. Δημιουργεί περίεργες συμπεριφορές στα ζώα και τα κάνει να αντιδρούν υπερβολικά ή παράξενα. Ο εγκέφαλος τους αλλάζει και πολλές από τις διανοητικές τους ικανότητες διαφοροποιούνται.

Τι συμβαίνει όταν τα σκυλιά έχουν το σύνδρομο της γνωστικής δυσλειτουργίας; Απώλεια ακοής: Το πρώτο σύμπτωμα που έχει το σύνδρομο της γνωστικής δυσλειτουργίας είναι η απώλεια της
ακοής. Ο σκύλος, λοιπόν, σταματάει να ακούει και όσο και να του φωνάζεις σε αγνοεί. Απλά δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Στην αρχή η απώλεια ακοής γίνεται στους υψηλούς ήχους και στη συνέχεια στους πιο σιγανούς.Υπνηλία την ημέρα: Παρατηρείς ότι ο σκύλος σου έχει αλλάξει ωράρια. Θέλει συνεχώς να κοιμάται το πρωί ενώ το βράδυ είναι υπερκινητικός και ανήσυχος. Αυτή τη συνήθεια δεν την είχε στο παρελθόν και σου φαίνεται περίεργο.Έλλειψη αναγνώρισης: Αρχίζει και ξεχνάει τα αγαπημένα του άτομα. Το βλέπεις να μην τρέχει πια να κρυφτεί σε αγκαλιές που λάτρευε ενώ παράλληλα έχει απομονωθεί από όλους.Αποπροσανατολισμός: Εκεί που ο σκύλος σου περπατάει μοιάζει να χάνεται! Γυρίζει προς τα πίσω και ψάχνει να βρει ξανά το δρόμο του. Σε αναζητά και ξεκινά να περπατά περισσότερο δίπλα σου παρά μόνος.

The post Ήξερες ότι και τα σκυλιά παθαίνουν Αλτσχάιμερ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα