Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι και σου έχουμε όλους τους λόγους!

13:38 21/9/2020 - Πηγή: iPop

Θες να ξυπνήσεις το πρωί στην ώρα σου και καλά κάνεις. Έτσι λοιπόν βάζεις αρκετά ξυπνητήρια, ώστε να μην καθυστερήσεις να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι. Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως μήπως χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι; Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. 

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε το κλασσικό ξυπνητήρι, το ρολόι καλέ, το αυθεντικό. Τώρα πια, όμως, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας όλα έχουν αλλάξει κι όπως ξέρεις το κινητό έχει αντικαταστήσει αρκετά πράγματα, μεταξύ άλλων και τα κλασσικά μας ξυπνητήρια. Έτσι, λοιπόν,

όπως όλοι μας, έτσι κι εσύ ξυπνάς πλέον με το βοήθεια του κινητού σου, αφού το χρησιμοποιείς και ως ξυπνητήρι. Μήπως, όμως, να σταματήσεις να το κάνεις; Πριν γκρινιάξεις και διαμαρτυρηθείς, διάβασε όλους τους λόγους που σου προτείνουμε να ξεκινήσεις και πάλι να κάνεις χρήση του ρολογιού σου ως ξυπνητήρι και δεν θα χάσεις, μόνο καλό θα σου κάνει αυτό.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι;

Επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου 

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή χρησιμοποιείς αρκετά το κινητό σου πριν κοιμηθείς με συνέπεια όχι απλά να μειώνεται η διάρκεια του ύπνου σου, αλλά και το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη να επηρεάζει επίσης την ποιότητά του, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να προκαλέσει ορισμένες διαταραχές.

Unsplash/Kinga Cichewicz

Ο καλύτερος τρόπος να ξυπνάς δεν είναι το ξυπνητήρι σου!

Μπορεί να διαταράξει τις πρωινές σου συνήθειες 

Με το που ξυπνάς το πρώτο πράγμα που πιάνεις στα χέρια σου είναι το κινητό σου τηλέφωνα. Και φυσικά μπορεί να λες ότι θα το χρησιμοποιήσεις μόνο δυο λεπτά, όμως αυτό διαρκεί πάντα περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ συγχρόνως παραλείπεις άλλες πρωινές συνήθειες, πολύ πιο ευεργετικές από την χρήση του κινητού τηλεφώνου, όπως το να φας ένα καλό πρωινό, να κάνεις λίγη γυμναστική ή οτιδήποτε άλλο θα σου φτιάξει τη μέρα. Επίσης, όπως έχουμε πει, το να κοιμάσαι και να ξυπνάς μ’ ένα κινητό στο χέρι μόνο καλό δεν θα κάνει στην υγεία και την ψυχολογία σου.

Toa Heftiba/Unsplash

Μπορεί να εξαντληθεί η μπαταρία στο κινητό σου και να μην χτυπήσει ποτέ 

Φυσικά και είναι πιο πιθανό να χτυπήσει το κλασσικό ξυπνητήρι απ’ ό,τι το κινητό. Ενώ κοιμάσαι μπορεί η μπαταρία του κινητού σου να εξαντληθεί κι εσύ να μην το πάρεις χαμπάρι, με αποτέλεσμα τα ξυπνητήρια που έχεις βάλει στο κινητό σου να μην χτυπήσουν ποτέ. Και μην μας πεις ότι το φορτίζεις όλο το βράδυ, γιατί έχουμε ξαναπεί ότι κάτι τέτοιο καταστρέφει τελικά την μπαταρία του κινητού σου.

Όπως καταλαβαίνεις, το κλασσικό ξυπνητήρι είναι πολύ πιο ασφαλές για πολλούς λόγους! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Πατάς κι εσύ μονίμως αναβολή στο ξυπνητήρι; Δες τι σου συμβαίνει!

Photo: Freepik

Το άρθρο Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι και σου έχουμε όλους τους λόγους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα