Έτσι θα σώσεις ένα επαγγελματικό meeting από σίγουρη αποτυχία

20:34 20/9/2020 - Πηγή: iPop

Όπως είναι λογικό τα meeting έρχονται και πάνε σε όλες τις δουλειές. Βέβαια, σε πολλά από αυτά έχουν τον λόγο όλοι και οι απόψεις είναι ποικίλες. Εννοείται πως συμμετέχεις πολύ ενεργά, αλλά το άρτιο αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό. Πολλές φορές οι αναταραχές και οι αντιδράσεις των συναδέλφων προκαλούν σύγχυση στη συνάντηση. Μάθε ποιοι είναι οι τρόποι να σώσεις ένα επαγγελματικό meeting αν δεν πάει καλά.

Η παρουσία σου σε μια επαγγελματική συνάντηση είναι πολύ καθοριστική. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Μην το βάζεις κάτω, μπορείς να το διορθώσεις

με πολύ απλά βήματα. Η εικόνα σου δεν αλλάζει από τη μία στιγμή, στην άλλη. Δείξε αποφασιστικότητα και πάρε το meeting στα χέρια σου.

Αυτοί είναι οι τρόποι να σώσεις ένα επαγγελματικό meeting

1. Ζήτα ένα διάλειμμα

Η επαγγελματική συνάντηση, δεν είναι για να δείξεις το γενναίο σου πρόσωπο. Δεν είναι ώρα για ηρωισμούς, αλλά για αποφάσεις. Πάρε την κατάσταση πάνω σου. Κάλεσε ένα «time-out». Οργάνωσε τη σκέψη σου και κάνε πρόβα ό,τι χρειάζεται. Μπες πάλι μέσα στην αίθουσα συνάντησης και διόρθωσε τις «στραβοτιμονιές» που έγιναν πριν το διάλειμμα.

2. Αποσαφηνίστε τους ρόλους

Υπενθυμίστε στους συμμετέχοντες ότι είστε υπεύθυνοι για την επιτυχία της συνάντησης. Και είναι υπεύθυνοι για ό,τι χρειάζεστε να κάνουν. Ξεχωρίστε ευδιάκριτα τους ρόλους της συνάντησης. Ηγηθείτε και οργανώστε σωστά το meeting αλλά και την ροή του.

3. Αλλάξτε τη… δυναμική του meetinng

H ενέργεια στο δωμάτιο δεν είναι παραγωγική, ήρθε η ώρα να στραφείς σε μια διαφορετική μέθοδο διευκόλυνσης. Εάν έχεις συναντηθεί τμηματικά με τα υπόλοιπα μέλη της δουλειάς, δοκίμασε να εστιάσεις στα θέματα που απασχολούν το κάθε «team» ξεχωριστά. Εάν έχεις να κάνεις παρουσίαση, πρέπει να μεταβείς στον πίνακα και άρχισε να προτείνεις και να δημιουργείς ιδέες. Αλλάζοντας τον τρόπο εκτέλεσης της σύσκεψης, μπορείς να βοηθήσεις τους υπόλοιπους να εστιάσουν και να ξεχάσουν την… γκρίνια.

4. Αναδιατυπώστε τους στόχους

Τόσο για τη συνάντηση όσο και για το θέμα της. Πολλές φορές οι συμμετέχοντες ξεφεύγουν από τον έλεγχο όταν παραβλέπουν αυτό που προσπαθείτε να πετύχεις. Βάλε μια δυνατή φωνή, φέρε τα μυαλά των υπολοίπων στη θέση τους και δώσ’ τους να καταλάβουν πως είναι εκεί για να σκεφτούν νέες ιδέες για την καλύτερη λειτουργία/ροή του πρότζεκτ που συζητάτε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσεις σ’ ένα meeting με το αφεντικό!

Photos: Pixabay

Το άρθρο Έτσι θα σώσεις ένα επαγγελματικό meeting από σίγουρη αποτυχία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα