Ρωσία: Στη λίστα με τις “μη φιλικές χώρες” προστέθηκε η Ελλάδα

Τη διεύρυνση της λίστας “των μη φιλικών” προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Στη λίστα αυτή λοιπόν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία.

Το

σχετικό διάταγμα που υπεγράφη προσδιορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία.

Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20 και η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.

“Η λίστα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστική και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών από τα ξένη κράτη κατά των ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο Μάιο, παρόμοιοι περιορισμοί είχαν επιβληθεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Τσεχίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου οκτώ Έλληνες διπλωμάτες είχαν κηρυχθεί persona non grata από το ρωσικό κράτος.

Διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το νέο μέτρο πρακτικά δεν θα έχει ουδεμία πρόσθετη συνέπεια στην υπάρχουσα λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και των προξενείων της Ελλάδας σε ρωσικό έδαφος.

Σχολιάζοντας τη ρωσική κυβερνητική απόφαση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι “είναι φυσικό ότι η ένταξη στον κατάλογο των μη φιλικών χωρών επιφέρει μείωση του επιπέδου των επαφών” με τα κράτη, που ανακοινώθηκαν.

Πηγή: capital.gr

The post Ρωσία: Στη λίστα με τις “μη φιλικές χώρες” προστέθηκε η Ελλάδα appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα