iOS 15: Η αναβάθμιση του λογισμικού της Apple προσφέρει απίστευτες δυνατότητες που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη

17:27 20/9/2021 - Πηγή: iPop

H Apple θα κυκλοφορήσει τη νέα ενημέρωση λογισμικού για iPhone, iPad και smartwatch τη Δευτέρα 20/09, η οποία θα προσθέσει νέες δυνατότητες στις συμβατές συσκευές. Τα χαρακτηριστικά του iOS 15 αφορούν κυρίως τις ειδοποιήσεις, χρήσιμα εργαλεία δουλειάς, δυνατότητα βιντεοκλήσης με άτομα που δεν είναι χρήστες συσκευής

Apple και φέρνει πολλές αλλαγές που θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη!

Αυτά είναι τα νέα iPhone 13 – Τα χρώματα, οι τιμές και τα χαρακτηριστικά των πολυπόθητων τεχνολογικών προϊόντων της Apple

Τα χαρακτηριστικά του iOS 15: Ποιες συσκευές είναι συμβατές;

Όλα τα smartphone της Apple από το iPhone 6S του 2015, συμπεριλαμβανομένου του iPhone SE πρώτης γενιάς, μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 15. Όλα τα tablet της Apple από το iPad Air 2 του 2014, το iPad mini 4 του 2015, το iPad 5ης γενιάς του 2017 ή νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το iPadOS 15. Όλα τα Apple Ρολόγια από τη σειρά 3 του 2017 ή νεότερη έκδοση μπορούν να εγκαταστήσουν το WatchOS 8.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Apple In The Future (@appleinthefuture)

iOS 15: Ειδοποιήσεις και εστίαση

Οι ειδοποιήσεις έχουν επανασχεδιαστεί για να είναι πιο σαφείς, με λογότυπα εφαρμογών και φωτογραφίες επαφών. Λιγότερο σημαντικές ειδοποιήσεις μπορούν επίσης να ομαδοποιηθούν ως σύνοψη και να παραδίδονται καθημερινά τη στιγμή της επιλογής σας.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Focus. Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ, όπως “εργασία”, “σπίτι” και “προσωπικό” και να ορίσετε ποιες επαφές και εφαρμογές επιτρέπεται να σας ειδοποιούν με βάση το προφίλ, έτσι ώστε τα προσωπικά μηνύματα να μην διακόπτουν την εργασία και αντίστροφα.

Κάθε προφίλ μπορεί επίσης να έχει μια προσαρμοσμένη αρχική οθόνη, έτσι ώστε η ενεργοποίηση της λειτουργίας “Εστίαση εργασίας” να εμφανίζει μόνο ένα παράθυρο εφαρμογών που σχετίζονται με την εργασία. Τα άτομα που επικοινωνούν μαζί σας στα Μηνύματα θα ενημερωθούν ότι έχετε αποσιωπήσει τις ειδοποιήσεις και μπορούν να επιλέξουν να σας ειδοποιήσουν ούτως ή άλλως εάν είναι επείγον. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων μπορούν να ενημερωθούν για να υποστηρίξουν επίσης τη λειτουργία.

Επανασχεδιασμός Safari

Τα στοιχεία ελέγχου, η διεύθυνση και η γραμμή καρτελών στο Safari μετακινήθηκαν στο κάτω μέρος της οθόνης. Οι καρτέλες μπορούν να ομαδοποιηθούν και να αποθηκευτούν ενώ μπορείς να σύρεις αριστερά και δεξιά για εναλλαγή μεταξύ τους. Η διεπαφή “μονής καρτέλας” παλιού στυλ με τη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη προαιρετικά. Μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων και να εγκαταστήσεις επεκτάσεις παρόμοιες με το Safari στην επιφάνεια εργασίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 9TechEleven (@9techeleven)

Face Time για χρήστες εκτός Apple

Η υπηρεσία κλήσεων βίντεο FaceTime της Apple μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές Android και Windows. Οι χρήστες της Apple μπορούν να μοιραστούν έναν σύνδεσμο για να συμμετάσχουν σε μια κλήση από ένα πρόγραμμα περιήγησης χωρίς λογαριασμό. Οι κλήσεις εξακολουθούν να είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Το FaceTime έχει τώρα μια προβολή πλέγματος για έως και έξι άτομα, θόλωση φόντου, μείωση θορύβου φόντου – και τώρα θα ακούγεται ότι κάποιος μιλάει από την ίδια πλευρά της οθόνης με το βίντεό του σε ομαδικές κλήσεις.

Live κείμενο και οπτική αναζήτηση

Τώρα μπορείς να πραγματοποιήσεις live αναγνώριση κειμένου και χειρόγραφου κειμένου σε φωτογραφίες και την εφαρμογή κάμερας ή να στρέψετε την κάμερα σε διαφορετικά αντικείμενα για να τα αναγνωρίσεις δίνοντας περισσότερες πληροφορίες που περιλαμβάνει κατοικίδια ζώα, φύση, τέχνη, βιβλία και ορόσημα. Η οπτική αναζήτηση μπορεί τώρα να “κοιτάξει” τις φωτογραφίες και να βρει κείμενο σε εικόνες. Μπορεί επίσης να αναζητήσει εικόνες στον ιστό και να παρουσιάσει πλουσιότερα αποτελέσματα για μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που μοιάζει περισσότερο σαν αναζήτηση Google.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bhim Jain | Content Creator (@bee_tech_)

Διαμοιρασμός Υγείας

Η εφαρμογή Apple Health μπορεί πλέον να μοιράζεται δεδομένα με φίλους και οικογένεια επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως δραστηριότητα και καρδιακό ρυθμό. Η υγεία μπορεί να ειδοποιήσει εκείνους που παρακολουθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα όταν συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές, όπως ξαφνική μείωση της δραστηριότητας ή όταν εντοπίζονται ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί ή αρρυθμία. Υπάρχει επίσης μια μέτρηση “σταθερότητας βάδισης” που μπορεί να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πτώσης εάν αλλάξει η ισορροπία σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο iOS 15: Η αναβάθμιση του λογισμικού της Apple προσφέρει απίστευτες δυνατότητες που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
με την αναβαθμησει λογησμικου τι προσφερει
Τυχαία Θέματα
OS 15,Apple