Η βόμβα του Wikileaks για τους «καυτούς» διαλόγους Βελκουλέσκου- Τόμσεν. Εξηγήσεις ζητά η Κυβέρνηση

09:12 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Εξηγήσεις ζητά η ελληνική Κυβέρνηση από το ΔΝΤ, μετά τη βόμβα που έσκασε από τις αποκαλύψεις των διαλόγων Βελκουλέσκου-Τόμσεν από το Wikileaks. Στον διάλογο που αποκάλυψε το Wikileaks, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για το πώς θα βρεθεί τρόπος να λυγίσει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο Πολ Τόμσεν φέρεται να λέει στην Ντέλια Βελκουλέσκου:

«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται»

Η Ντέλια Βελκουλέσκου σε άλλο σημείο της συνομιλίας λέει στον Πολ Τόμσεν:

«Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά θέσαμε στους Έλληνες κάτι χειρότερο, θέσαμε στους Έλληνες το ελάχιστο και ήμασταν πρόθυμοι να το συζητήσουμε, και τώρα οι Έλληνες μας λένε «δεν διαπραγματευόμαστε».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το διάλογο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη του διαλόγου απέστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζοντάς την τον προβληματισμό του σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται επίσης να σημειώνει σε συνεργάτες του ότι δε θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη.

Σιγή ιχθύος από το ΔΝΤ

Ύποπτη σιγή ιχθύος τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο για τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ουάσινγκτον περιορίστηκε να δηλώσει ότι δε σχολιάζει «διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές σε εσωτερικές συζητήσεις», σημειώνοντας ότι το Ταμείο έχει καταστήσει ξεκάθαρη τη θέση του δημοσίως.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα αυτό που νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο για μια βιώσιμη λύση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα -μια λύση που θέτει τη χώρα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηριζόμενη από ένα αξιόπιστο σύνολο μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της», περιορίστηκε να αναφέρει.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις. Όπως έχουμε πει, υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ του τι είναι εφικτό σε μεταρρυθμίσεις και το πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται» κατέληξε, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία των αποκαλύψεων.

The post Η βόμβα του Wikileaks για τους «καυτούς» διαλόγους Βελκουλέσκου- Τόμσεν. Εξηγήσεις ζητά η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα