Η τρομακτικά χαμηλή προσγείωση αεροσκάφους στη Σκιάθο (Video)

11:15 16/7/2019 - Πηγή: iPop

Συνήθως όταν λέμε «πέρασε ξυστά απ’ το κεφάλι μου», δεν εννοούμε όντως ξυστά, αλλά το λέμε μεταφορικά. Δυστυχώς δεν μπορούν να πουν το ίδιο και οι τουρίστες που βρέθηκαν στη Σκιάθο και το αεροσκάφος πέρασε κυριολεκτικά σχεδόν ξυστά απ΄το κεφάλι τους. Η τρομακτικά χαμηλή προσγείωση αεροσκάφους στη Σκιάθο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Στη Σκιάθο, ο αεροδιάδρομος ξεκινάει λίγο μέτρα μακριά απ’ τη θάλασσα, συνεπώς σε κάθε περίπτωση τα αεροσκάφη περνούν πάνω απ’ το κεφάλι το λουόμενων.

Φυσικά, υπάρχουν προειδοποιητικές ταμπέλες, αλλά είναι σε άθλια

κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν τις βλέπουν είτε απλά τις… αγνοούν καθώς είναι περίεργοι αλλά και τολμηροί.

Το αεροσκάφος τύπου Embraer E190 έκανε μια απ’ τις χαμηλότερες προσγειώσεις, προκαλώντας ισχυρότατες αναταράξεις, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον κόσμο στο video απ’ την προσγείωση να σκύβει, για να προστατευτεί.

Αυτό μόνο για λίγο βέβαια, αφού στη συνέχεια βλέπουμε τους τουρίστες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να καταγράψουν τη στιγμή που το αεροσκάφος περνάει ξυστά απ’ το κεφάλι τους!

Μερικές φορές, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στη Σκιάθο μαζεύονται ακόμα και 100 άτομα πίσω από το διάδρομο για να παρακολουθήσουν τα αεροσκάφη να προσγειώνονται και να απογειώνονται. Πλέον, το αεροδρόμιο θεωρείται… τουριστική ατραξιόν!

Σημειώνεται πως πολλοί συγκρίνουν το αεροδρόμιο της Σκιάθου μ’ εκείνο του Αγίου Μαρτίνου στην Καραβαϊκή, αποκαλώντας το μάλιστα ως την «ευρωπαϊκή εκδοχή του αεροδρομίου του Σαν Μάαρτεν», εκεί βέβαια τα αεροπλάνα περνούν ακόμα πιο ξυστά απ’ τα κεφάλια των λουόμενων!

Το άρθρο Η τρομακτικά χαμηλή προσγείωση αεροσκάφους στη Σκιάθο (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα