Η συσκευή για την απώλεια βάρους που “κλειδώνει” το σαγόνι στα 2 χιλιοστά είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτη

17:07 29/6/2021 - Πηγή: iPop

Κι εκεί που σκέφτεσαι πως κάνουμε ένα βήμα μπροστά, έρχεται κάτι και συνειδητοποιείς ότι πάμε ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Μια συσκευή για την απώλεια βάρους που “κλειδώνει” το σαγόνι έτσι ώστε να μην μπορεί να ανοίξει ολόκληρο αποφάσισαν να δημιουργήσουν σε συνεργασία δύο Πανεπιστήμια.

Ποια; Το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ναι, οι επιστήμονες απ’ αυτά τα δύο Πανεπιστήμια μάλλον αποφάσισαν ότι έχουν εφεύρει ό,τι άλλο ήταν

να εφεύρουν για να κάνουν τη ζωή του κόσμου πιο εύκολη και έτσι καταπιάστηκαν με το σχέδιο της απώλειας βάρους μέσω ενός τρόπου που θυμίζει περισσότερο Μεσαίωνα.

Η συσκευή που έφτιαξαν εμποδίζει το στόμα να ανοίξει πάνω από 2 χιλιοστά, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα δυνατή η κατανάλωση στερεών τροφών. Αυτή η συσκευή στο μυαλό τους είναι το απόλυτο μυστικό για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας…

Η συσκευή τους τοποθετείται απ’ τον οδοντρίατρο στο στόμα όποιου ενδιαφέρεται να υποστεί αυτό το βασανιστήριο και χρησιμοποιεί μαγνητικά εξαρτήματα.

Sorry. I know we all wanted a teeth free timeline today but as someone who could be the edge case for this device, having been on a liquid diet before having bariatric surgery, I had some thoughts https://t.co/NLAlkAZCbS

Anna Rawhiti-Connell (@AnnaGConnell) June 28, 2021

Το Πανεπιστήμιο του Otago μάλιστα είναι πολύ περήφανο γι’ αυτή την εφεύρεση κι έγραψε στο Twitter ότι «πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά που βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας: Μια ενδοστοματική συσκευή που επιτρέπει την κατανάλωση τροφών σε υγρή μορφή».

Otago and UK researchers have developed a world-first weight-loss device to help fight the global obesity epidemic: an intra-oral device that restricts a person to a liquid diet. Read more: https://t.co/eLhXwipiqs pic.twitter.com/Of6v3uvVbX

— University of Otago (@otago) June 28, 2021

Το DentalSlim Diet Control επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν το στόμα τους μόνο 2 mm.

Η συσκευή δοκιμάστηκε σε 7 παχύσαρκες γυναίκες από το Dunedin στη Νέα Ζηλανδία για δύο εβδομάδες, στις οποίες δόθηκε υγρή δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Όλες είπαν ότι συσκευή είναι δύσχρηστη, προκαλώντας δυσκολίες στην ομιλία τους, ενώ έκαναν λόγο ότι όσο τη φορούσαν η ζωή τους «ήταν γενικά λιγότερο ευχάριστη από πριν».

Όπως πολύ σωστά φαντάζεσαι, στα social media έχει ξεκινήσει μεγάλο κίνημα εναντίον αυτής της συσκευής, αλλά το Πανεπιστήμιο του Otago εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τέτοιος χαμός.

Πρέπει να διευκρίνησουμε πως η συγκεκριμένη συσκευή δεν στοχεύει στην γρήγορη απώλεια βάρους. Αντίθετα, φτιάχτηκε για να βοηθήσει άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση και δεν μπορούν έως ότου χάσουν βάρος

Παραπάνω σχόλια είναι περιττά.

Κορίτσια κι αγόρια εκεί έξω, την προσοχή σας παρακαλώ! Μακριά από τέτοιες μεθόδους! Ο πιο υγιής τρόπος να χάσετε βάρος είναι ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και με το να γυμνάζεστε.

Μόλις τελειώσεις με αυτό το άρθρο θα αγαπάς το σώμα σου πιο πολύ από ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συσκευή για την απώλεια βάρους που “κλειδώνει” το σαγόνι στα 2 χιλιοστά είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα