Έχουμε την απόλυτη συνταγή για ψητά σπαράγγια με μοτσαρέλα και σκόρδο

16:30 29/6/2021 - Πηγή: iPop

Αυτή η συνταγή για ψητά σπαράγγια με μοτσαρέλα και σκόρδο είναι ό,τι χρειάζεσαι για ορεκτικό ή για κυρίως πιάτο εάν προσέχεις τη διατροφή σου.

Είναι μια νόστιμη συνταγή για σπαράγγια κι ένας νέος τρόπος να τα μαγειρέψεις. Δε θα χρειαστείς πάνω από 20 λεπτά, αφού η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σου.

Τα σπαράγγια από μόνα τους έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, όπως αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μας προφυλάσσουν από διάφορα είδη

καρκίνου. Τι περιμένεις για να τα δοκιμάσεις;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:500 γραμμάρια σπαράγγια3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο (ή 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο)3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι1 1/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλαΠώς θα φτιάξεις τα ψητά σπαράγγια με μοτσαρέλα και σκόρδο;Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή λίγο λάδι στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.Τοποθετούμε τα σπαράγγια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο πάνω από τα σπαράγγια.Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.Αφαιρούμε τα σπαράγγια απ’ τον φούρνο και προσθέτουμε στην κορυφή το τυρί μοτσαρέλα. Τοποθετούμε ξανά τα σπαράγγια στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 4 με 5 λεπτά.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχουμε την απόλυτη συνταγή για ψητά σπαράγγια με μοτσαρέλα και σκόρδο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα