Νομίζεις πως το κάνεις σωστά; 5+1 κόλπα για να φορτίζεις το κινητό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται

14:40 29/6/2021 - Πηγή: iPop

Τα smartphone έχουν κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη και όλα κυλούν πολύ πιο γρήγορα, εκτός από ένα πράγματα που συνεχίζει να υπάρχει, παρ’ όλο που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, τη φόρτιση. Ωστόσο, ξέρουμε τα κόλπα για να φορτίζεις το κινητό πιο γρήγορα, ειδικά αν βιάζεσαι.

Επειδή δεν θες να χάνεις χρόνο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά αντιθέτως να εξοικονομείς όσα περισσότερα λεπτά γίνεται, βρήκαμε τα μυστικά για να φορτίζεις το κινητό πιο γρήγορα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να μην το έχεις με τις ώρες στην πρίζα.

Τι πρέπει, λοιπόν, να θυμάσαι για να βελτιώσεις τον χρόνο φόρτισης του κινητού σου;

Πώς να φορτίζεις το κινητό πιο γρήγορα

Πες όχι στην ασύρματη φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια σχετικά νέα μέθοδος φόρτισης του τηλεφώνου και μπορεί να φαίνεται εύκολη και να έχεις ενθουσιαστεί μαζί της, όμως δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Όταν χρησιμοποιείς έναν ασύρματο φορτιστή, μπορεί να χρειαστεί έως και διπλάσιος χρόνος για να φορτιστεί πλήρως το τηλέφωνό σου σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Επομένως, είναι πολύ πιο γρήγορο να φορτίζεις το τηλέφωνό σου με καλώδιο.

Freepik

Επένδυσε σ’ έναν γρήγορο φορτιστή

Το να αγοράσεις έναν γρήγορο φορτιστή μακροπρόθεσμα θα σε σώσει, ειδικά όταν η μπαταρία του κινητού αρχίσει να εξασθενεί και θέλει φόρτιση όλο και πιο συχνά. Έλεγξε αν το τηλέφωνό σου είναι συμβατό με έναν ταχύ φορτιστή με περισσότερα Watt που θα το κάνει να φορτίζει πραγματικά γρήγορα.

Χαλάει η μπαταρία αν φορτίζεις το κινητό όλο το βράδυ; 9+1 μύθοι για το κινητό που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι σήμερα!

Ενεργοποίησε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Διαφορετικά τηλέφωνα έχουν διάφορες ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Ωστόσο, η ουσία του είναι το εξής: η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας θα μειώσει πράγματα όπως η φωτεινότητα της οθόνης, η λειτουργία CPU και η χρήση δεδομένων και, ως εκ τούτου, το κινητό σου θα έχει περισσότερη ενέργεια μέχρι να το βάλεις και πάλι στη φόρτιση. Μην ξεχνάς ότι ουσιαστικά η εξοικονόμηση ενέργειας ενεργοποιείται από μόνη της στο τηλέφωνό σου όταν πάει η μπαταρία στο 15%.

Διαχειρίσου σωστά τις εφαρμογές σου

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να εξακολουθούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσεις όλες τις εφαρμογές σου από τις ρυθμίσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς στις ρυθμίσεις της μπαταρίας και να βρεις τη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν την περισσότερη μπαταρία και να τις κλείσεις ή να περιορίσεις τη χρήση τους. Το ίδιο κάνε και για να δεις αν υπάρχουν εφαρμογές λήψης ενημερώσεων.

Unsplash/Christian Wiediger

Καθάρισε τη θύρα φόρτισης

Έχεις σκεφτεί ποτέ να κοιτάξεις μέσα σ’ αυτή τη θύρα του κινητού σου; Σκόνη, χνούδι και βρώμα έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό σου δεν φορτίζει τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Καθάρισε τη θύρα φόρτισης με απαλές κινήσεις και πολλή προσοχή.

Μην αφήνεις το κινητό σου να ζεσταθεί πολύ

Το τηλέφωνό σου διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα θερμικού ελέγχου. Αυτό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του κινητού και λειτουργεί επίσης ως εγγύηση για την αποφυγή υπερθέρμανσης. Για παράδειγμα, αν αφήσεις το τηλέφωνό σου στον ήλιο, τότε θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να μειωθεί η θερμότητα και ως εκ τούτου φορτίζει και πιο αργά. Φρόντισε, λοιπόν, να διατηρείς το τηλέφωνό σου όσο πιο δροσερό γίνεται.

Φυσικά και υπάρχει πάντα η επιλογή να αλλάξεις τη μπαταρία του κινητού σου όταν δεις ότι η ζωή της εξασθενεί, όμως καλό θα ήταν τα παραπάνω να τα προσέχεις από πιο νωρίς για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο!

Τα λάθη στη φόρτιση του κινητού που το καταστρέφουν

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νομίζεις πως το κάνεις σωστά; 5+1 κόλπα για να φορτίζεις το κινητό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα