Η συγκλονιστική στιγμή που η πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα στη Σαρδηνία (Video)

12:50 22/8/2019 - Πηγή: iPop

Ένας μετεωρίτης στη Σαρδηνία έκανε τη νύχτα μέτα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και φυσικά το video έγινε αμέσως viral στα social media!

Ο ουρανός της Σαρδηνίας ξαφνικά φωτίστηκε απ’ τον μετεωρίτη, ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να γίνει αντιληπτός απ’ τους περισσότερους, αφού η λάμψη του έκανε τη νύχτα μέρα!

Ένας Ιταλός κατέγραψε σε video την πορεία του μετεωρίτη στη Σαρδηνία, ενώ δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA:

Ήταν

λίγο μετά τις 22:30 όταν παρατήρησα μία λάμψη στον ουρανό, που φώτισε το δωμάτιο την ώρα που έβλεπα τηλεόραση. Έτρεξα στην ταράτσα με τη σύντροφό μου και είδαμε μία κίτρινη σφαίρα με μία φωτεινή ουρά να πέφτει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από εκεί που βρισκόμασταν

Η Σαρδηνία δεν ήταν φυσικά η μόνη περιοχή όπου έγινε ορατή η πτώτη του μετεωρίτη. Σε πολλές ακόμα παράκτιτες μεσογειακές πόλεις, οι κάτοικοι είδαν την πτώση, απλώς από διαφορετική οπτική γωνία!

Το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας ανέφερε ότι έλαβε περισσότερες από 55 κλήσεις για πυρκαγιά, ενώ ο μετεωρίτης ήταν εμφανής και απ’ την Ίμπιζα.

Ο μετεωρίτης στη Σαρδηνία:

Τι ακριβώς είναι ο μετεωρίτης;

Ο μετεωρίτης είναι ένα μικρό ουράνιο σώμα ή θραύσμα του που έχει πέσει στη Γη, χωρίς να διαλυθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα ονομάζεται μετέωρο, θερμαίνεται λόγω τριβής και αναφλέγεται, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή γραμμή φωτός. Μόνο τα φωτεινότερα μετέωρα, που είναι γνωστά ως βολίδες, δίνουν μετεωρίτες, ενώ τα μικρότερα, γνωστά και ως «πεφταστέρια» ή διάττοντες αστέρες, διαλύονται τελείως εξαιτίας της τριβής με τη γήινη ατμόσφαιρα.

Μετεωρίτες με διάμετρο μικρότερη του 1 έως 2 χιλιοστών του μέτρου, περίπου, ή μάζας μικρότερης του 10−4 γραμμαρίου, ονομάζονται μικρομετεωρίτες.

Το άρθρο Η συγκλονιστική στιγμή που η πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα στη Σαρδηνία (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα