Πώς πολλοί διάσημοι τρομοκρατήθηκαν μ’ αυτό το hoax για το Instagram;

12:20 22/8/2019 - Πηγή: iPop

Ένα ψεύτικο μήνυμα για το Instagram, ένα hoax το οποίο κυκλοφορεί από το 2012 έκανε πολλούς διάσημους να την «πατήσουν», να το διαδώσουν και να τρομοκρατηθούν. Τι αναφέρει αυτό το μήνυμα;

Ακόμη δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε πώς τόσοι celebrities έπεσαν στην παγίδα να διαδώσουν ένα ψεύτικο μήνυμα για το Instagram, να γίνει viral μέχρι που βγήκε επίσημη

ανακοίνωση από την εταιρία ότι δεν ισχύει. Όχι μόνο δεν ισχύει αλλά πρόκειται για hoax που κυκλοφορεί από το 2012 και σήμερα – εν έτει 2019- έγινε viral.

Τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα που αναπαράχθηκε όσο κανένα άλλο;

Το ψεύτικο μήνυμα για το Instagram

«Μην ξεχάσετε την προθεσμία αύριο! Ό,τι έχετε δημοσιεύσει από αύριο γίνεται δημόσιο. Ακόμη και τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί ή φωτογραφίες που δεν επιτρέπονται.

Δεν κοστίζει τίποτα να κάνετε ένα απλό copy-paste, καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι μετά. Στο Channel 13 News μίλησαν για την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του Instagram. Δεν δίνω στο Instagram ή σε app που σχετίζονται με το Facebook την άδεια να χρησιμοποιήσει τις εικόνες, τις πληροφορίες, τα μηνύματα ή της δημοσιεύσεις μου που έχουν γίνει στο παρελθόν και που θα γίνουν στο μέλλον. Με αυτή τη δήλωση, δίνω την ειδοποίηση στο Instagram ότι απαγορεύεται αυστηρά η η αποκάλυψη, η αντιγραφή, η διανομή ή η λήψη οποιασδήποτε άλλης ενέργειας εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά και καλεί τους χρήστες να το αναδημοσιεύσουν γιατί αν δεν το κάνουν τότε θα επιτρέπεται σιωπηρά η χρήση των φωτογραφιών του προφίλ καθώς και όλων των πληροφοριών.

Είναι απίστευτο, όμως, το πόσο εύκολα πείστηκαν οι celebrities και το πόσο εύκολα το έβαλαν στο feed τους. Διάσημοι όπως, Usher, Rita Wilson, T.I., Pink, Judd Apatow, Julia Roberts, Adriana Lima δημοσίευσαν το παραπάνω κείμενο για να το διαγράψουν λίγο μετά αφού κατάλαβαν πως πρόκειται για hoax.

Ωστόσο, καθώς το ζήτημα πήρε μεγάλες εκτάσεις κι έγινε viral, αυτό ανάγκασε εκπρόσωπο του Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, να ξεκαθαρίσει πως «δεν υπάρχει τίποτα το αληθές σε αυτή την ανάρτηση».

Φυσικά, αν διαβάσει κανείς τους όρους χρήσεις του Instagram, δεν θα πέσει στην παγίδα. Ο ισχυρισμός ότι το Instagram μπορεί να αλλάξει ξαφνικά τη φιλοσοφία του και ό,τι δημοσιεύεις να το κάνει δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών μηνυμάτων -όχι μόνο δεν συμβαίνει- αλλά δεν είναι νόμιμο αφού θα πρέπει να αλλάξουν οι όροι χρήστης στην πλατφόρμα και ως χρήστης θα πρέπει να συμφωνήσεις ξανά.

Και ακόμη και αν το Instagram επρόκειτο, με κάποιο τρόπο, να εφαρμόσει νέους κανόνες χωρίς να το γνωρίζεις, η δημοσίευση ενημερώσεων για το Instagram δεν εξυπηρετεί κανένα νόμιμο σκοπό, δεν είναι υπογεγραμμένη δήλωση, δεν είναι νομικά δεσμευτικό συμβόλαιο οποιουδήποτε είδους.

Photo: unsplash/Luke van Zyl

Το άρθρο Πώς πολλοί διάσημοι τρομοκρατήθηκαν μ’ αυτό το hoax για το Instagram; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα