Η συγκλονιστική παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη γίνεται ταινία

15:36 11/1/2021 - Πηγή: iPop

Μετά την τεράστια επιτυχία του στο θεατρικό σανίδι, το έργο του Τζον Στάινμπεκ που μετέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης στο θέατρο, γίνεται ταινία! Το «Άνθρωποι και Ποντίκια» στην κινηματογραφική του version πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τα γυρίσματα προκειμένου να μπορέσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να κυκλοφορήσει στις αίθουσες την επόμενη σεζόν.

Διανύοντας τις αγωνιώδεις και συγκινητικές προσπάθειες των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση, μέσα στις

πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, οι ήρωες του «Άνθρωποι και ποντίκια» δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και ελπίζουν.Η μοναξιά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή πολλών χαρακτήρων. Παρά την ανάγκη για συντροφικότητα, ο Στάινμπεκ υπογραμμίζει πώς η μοναξιά διατηρείται μέσα από τα εμπόδια που δημιουργούνται από την απάνθρωπη δράση μεταξύ τους.

Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό.

Οι χαρακτήρες του έργου αναγκαστικά σκληροί για να επιβιώσουν, ζουν σε ένα βρώμικο, αηδιαστικό κόσμο, η γλώσσα τους χυδαία πολλές φορές, οι σκηνές με σεξουαλικές στιγμές, αλλά και η κριτική που γίνεται για το κοινωνικό σύστημα, δεν έχουν τίποτα άσεμνο, ή διαφορετικό από τους συνήθεις διαλόγους μιας σκληρής πραγματικότητας.

Όλο αυτό που σου περιγράψαμε παραπάνω θα ζωντανέψει στον κινηματογράφο, με την σκηνοθεσία να έχει την υπογραφή του Βασίλη Μπισμπίκη και του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κασαΐτη.

Να σημειώσουμε ότι με τον Δημήτρη Κασαΐτη είχε συνεργαστεί και ο Γιάννης Οικονομίδης στην πρόσφατη, εκπληκτική ταινία του «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».

Δες εδώ την κριτική του iPop.gr για την Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς

Το να πούμε ότι ανυπομονούμε γι’ αυτή την ταινία είναι απλά λίγο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συγκλονιστική παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη γίνεται ταινία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα