Με αυτούς τους τρόπους θα κάνεις το κινητό σου να διαρκεί περισσότερο

12:51 11/1/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί όταν αγοράζεις ένα καινούργιο smartphone να είσαι ενθουσιασμένος, όμως με τον καιρό παρατηρείς αρκετά ελαττώματα, όπως το ότι δεν κρατάει και τόσο όσο πίστευες. Ωστόσο, τι μπορείς να κάνεις για τη διάρκεια ζωής του κινητού σου;

Ξέρεις πολύ καλά πως το κινητό δεν κρατά για πάντα, κάποια στιγμή θα χαλάσει και θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούργιο. Όμως, μπορείς με κάποια tips να το κάνεις να διαρκέσει περισσότερο, εφαρμόζοντάς τα όσο είναι ακόμα νωρίς.

Τι μπορείς να κάνεις για να επεκτείνεις τη διάρκεια ζωής του κινητού σου;

Καθάρισε τη σκόνη από τη θύρα φόρτισης

Χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να ξύσεις απαλά το εσωτερικό της θύρας. Σκούπισε στη συνέχεια το κινητό σου σε εκείνο το σημείο, γύρω από τη θύρα για να φύγει η σκόνη με απαλές κινήσεις για να μην προκαλέσεις κάποια ζημιά.

Μην το βάζεις στην πίσω τσέπη

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Μπορεί να ξεχάσεις ότι το έχεις βάλει εκεί και να κάτσεις πάνω του, καταστρέφοντάς το. Άσε που είναι και πιο εύκολο να σου το κλέψουν.

Φόρτιζέ το πριν τελειώσει εντελώς η μπαταρία

Δεν πειράζει αν το κινητό σου ξεφορτιστεί τελείως και φτάσει στο 0%, αλλά αν αυτό συμβαίνει αρκετές φορές, τότε δεν θα του κάνει και τόσο καλό. Η ζωή της μπαταρίας του κινητού σου θα μειωθεί αν το φορτίζεις όταν φτάνει στο 0%.

Pixabay

Τα λάθη στη φόρτιση του κινητού που το καταστρέφουν

Απενεργοποίησε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείς

Το Bluetooth είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο. Είναι καλό να το απενεργοποιείς όταν δεν το χρησιμοποιείς, ώστε να αποκλείσεις κάθε είδους επιβλαβείς λήψεις που ενδέχεται να συμβούν χωρίς τη θέλησή σου.

Ενημέρωνε τακτικά το λογισμικό

Όταν σου βγάζει το κινητό σου να του κάνεις ενημέρωση μην την παραλείπεις. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείς από σφάλματα και θα κάνει το smartphone σου πιο γρήγορο, διατηρώντας τις αντοχές και την ποιότητά του.

Freepik

Μην χρησιμοποιείς φορτιστές USB του αεροδρομίου

Υπάρχουν φορτιστές USB στα αεροδρόμια που ναι μεν είναι βολικοί, αλλά όχι και ασφαλείς. Τα δεδομένα που χρησιμοποιείς στο κινητό σου εκείνη την στιγμή είναι πιο εύκολα προσβάσιμα από χάκερ χρησιμοποιώντας τις ίδιες θύρες. Όταν συνδέεις το καλώδιο του τηλεφώνου σου σε μια παραβιασμένη θύρα, συνδέεις τη συσκευή σου σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία από τρίτους να κατεβάζουν τα δεδομένα σου, να βιντεοσκοπούν τα πολυμέσα σου ή ακόμα και να ανεβάζουν επιβλαβές λογισμικό.

5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου!

Μην βάζεις το κινητό στο περιβραχιόνιο γυμναστικής όταν ασκείσαι

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να βάζουν το κινητό τους στο περιβραχιόνιο γυμναστικής στο μπράτσο τους ενώ τρέχουν. Αυτό, όμως, δεν είναι και το καλύτερο. Η έλλειψη κυκλοφορίας αέρα μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και ο ιδρώτας σου μπορεί να εισέλθει ακόμη και στη θύρα φόρτισης του smartphone ενώ το αλάτι του ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή. Μήπως ένα smartwatch είναι πιο χρήσιμο σε αυτή την περίπτωση;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με αυτούς τους τρόπους θα κάνεις το κινητό σου να διαρκεί περισσότερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα