Η σχέση παχυσαρκίας και κορονοϊού σοκάρει σύμφωνα με νέα έρευνα

17:46 31/8/2020 - Πηγή: iPop

Αρκετοί είναι οι επιβαρυντικοί παράγοντες για τον κορονοϊό, όμως έχεις σκεφτεί πώς σχετίζονται παχυσαρκία και κορονοϊός; Οι ερευνητές έχουν την απάντηση. 

Στην εποχή που ζούμε η παχυσαρκία αυξάνεται συνεχώς, αφού ακόμα και νέα παιδιά που θα έπρεπε να φροντίζουν περισσότερο το βάρος τους δεν είναι απλά υπέρβαρα, αλλά παχύσαρκα. Τα ανθυγιεινά φαγητά και η καθιστική ζωή είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό. Σίγουρα, όπως όλοι ξέρουμε, τα προβλήματα υγείας που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παχύσαρκα άτομα είναι πολλά, όμως κάτι

που σίγουρα δεν ξέραμε μέχρι στιγμής είναι πώς σχετίζονται παχυσαρκία και κορονοϊός.

Σε μια εποχή που ο κορονοϊός “ανθίζει” είναι λογικό άτομα που δεν είναι εντελώς υγιή να επιβαρύνονται λίγο παραπάνω. Όμως τι συμβαίνει με τους παχύσαρκους;

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου της Covid-19 κατά σχεδόν 50% και μπορεί να κάνει τα εμβόλια κατά της νόσου λιγότερο αποτελεσματικά, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη μελέτη που χρησιμοποιεί παγκόσμια δεδομένα.

Τα ευρήματα, τα οποία ο κύριος ερευνητής περιέγραψε ως «τρομακτικά», δείχνουν ότι οι κίνδυνοι για τα άτομα με παχυσαρκία είναι μεγαλύτεροι από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, όπως αναφέρει ο Guardian.

Πώς επιδρά η παχυσαρκία στην ψυχολογία; 

Η μελέτη -μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC), του Συμβουλίου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας- έδειξε ότι τα άτομα με παχυσαρκία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, εντατικής θεραπείας και θανάτου από Covid-19.

Pexels

Ο κίνδυνος να καταλήξουν στο νοσοκομείο αυτά τα άτομα με Covid-19 αυξάνεται κατά 113%, να χρειαστούν εντατική φροντίδα κατά 74% και να πεθάνουν από τον ιό κατά 48%.

Η μελέτη διεξήχθη από τον καθηγητή Barry Popkin, του τμήματος διατροφής στην Παγκόσμια Σχολή Δημόσιας Υγείας του Gillings του ΟΗΕ, ο οποίος είπε ότι συγκλονίστηκε από τα ευρήματα. Ο κίνδυνος θανάτου της Covid-19 για άτομα με παχυσαρκία ήταν σημαντικά υψηλότερος από ό,τι είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα.

Τα ευρήματα αυτά θα πρέπει σίγουρα να ταρακουνήσουν όχι μόνο τις κυβερνήσεις, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Πόσες πιθανότητες έχεις να νοσήσεις δεύτερη φορά;

Photo: Unsplash/ AllGo – An App For Plus Size People

Το άρθρο Η σχέση παχυσαρκίας και κορονοϊού σοκάρει σύμφωνα με νέα έρευνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα