Είναι υγιές να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media;

15:49 31/8/2020 - Πηγή: iPop

Όταν τελειώνει μια σχέση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να κόψεις κάθε δεσμό με τον πρώην… όπως το να του δώσεις πίσω τα υπάρχοντά του, να βάλεις σε ένα κλειδωμένο συρτάρι τις κοινές σας φωτογραφίες και… να τον διαγράψεις απ’ τα social media. Πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, εξακολουθούν να έχουν τον πρώην τους στα social media και κατά κάποιο τρόπο να “παρακολουθούν” το τι κάνουν και με ποιους είναι. Είναι υγιές

να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media; Υπάρχει κάποιο όριο; Όσα λένε οι ειδικοί!

Η απάντηση εξαρτάται απ’ τις συνθήκες του χωρισμού σας και φυσικά η κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική. Όμως, οι ειδικοί συμφωνούν ότι αξίζει να επενδύσεις λίγο χρόνο και να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου, προκειμένου να διαπιστώσεις εάν είναι ή όχι καλή ιδέα το να κάνεις ακόμα follow τον πρώην σου.

Ας ξεκινήσουμε δηλώνοντας το προφανές: Το να ακολουθείς τον πρώην σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι θα έχεις συνεχώς reminders για μια σχέση που δεν έχεις πλέον. Επομένως, εάν δεν μπορείς έτσι κι αλλιώς να τον ξεπεράσεις, δεν είναι καλή ιδέα το να βλέπεις όλη την ώρα τι κάνει και πού είναι. Μπορεί να γίνει ακόμα και εμμονικό!

Είναι υγιές να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media;

Η επούλωση των πληγών του εαυτού σου μετά από έναν χωρισμό θα είναι πολύ πιο εύκολη εάν δεν βλέπεις τι κάνει όλη την ώρα, ειδικά εάν είναι πολύ ενεργητικός στα social media.

«Οι συχνές υπενθυμίσεις του ατόμου, η παρακολούθηση της ζωής του, μας εμποδίζει να πενθήσουμε για την απώλεια της σχέσης», εξηγεί ο κλινικός ψυχολόγος Dr. Joshua Klapow στο Elite Daily. «Το αποτέλεσμα είναι να κολλάς και να μην προχωράς μπροστά».

Ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς: «Πώς νιώθω αφού είδα τις δημοσιεύσεις του πρώην μου;». Εάν είσαι αδιάφορη ή η διάθεσή σου δεν επηρεάζεται αρνητικά με κάποιο τρόπο, τότε είναι πιθανό το να είναι “ok ιδέα” το να συνεχίσεις να τον ακολουθείς στα social media.

Όμως, εάν βλέπεις ότι θλίβεσαι κάθε φορά που βλέπεις ότι περνάει καλά, είναι με άλλες γυναίκες, και το άγχος σε καταβάλλει, τότε δεν είναι υγιές το να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media.

Ένα από τα προβλήματα με τα κοινωνικά μέσα είναι ότι δεν είναι μια ακριβής απεικόνιση του τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή ενός ατόμου – είναι μια φτιαγμένη, φιλτραρισμένη εκδοχή της πραγματικότητας. Επομένως, το feed του πρώην σου μπορεί να σου δημιουργήσει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τη ζωή του σήμερα.

Freepik

Εάν αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι όλη την ώρα στο προφίλ του, τότε πιθανότατα σ’ έχει πιάσει εμμονή και πρέπει να το σταματήσεις γιατί δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Και τελικά πότε είναι υγιές το να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media;

Εάν η σχέση σας δεν έληξε με σκληρό τρόπο, με βαριές κουβέντες και ήταν περισσότερο ένας χωρισμός που θέλατε και οι δύο, δεν πειράζει το να συνεχίσεις να τον ακολουθείς και να βλέπεις πού και πού τις δημοσιεύσεις του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν το να ακολουθείς τον πρώην σου δεν σου προκαλεί ζήλια, δυσαρέσκεια, θλίψη, θυμό και δεν επηρεάζει αρνητικά την ψυχική ή συναισθηματική σου κατάσταση, τότε πιθανώς να μην μπορεί να σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα το να τον έχεις ακόμα διαδικτυακό φίλο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε και αυτό:

Πώς να ξεπεράσεις έναν πρώην την εποχή των social media

Photo: Pexels

Το άρθρο Είναι υγιές να ακολουθείς τον πρώην σου στα social media; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα