Η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο δεν «βάφτηκε» με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας

20:44 4/4/2017 - Πηγή: iPop

«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίστηκε η απόφαση του Βερολίνου να μην φωταγωγήσει την Πύλη του Βραδεμβούργου με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, στη μνήμη των θυμάτων της Αγίας Πετρούπολης.

Η Πύλη είχε βαφτεί με τα χρώματα της γαλλικής, της τουρκικής, της βρετανικής και της ολλανδικής σημαίας. Έτσι, περίμεναν να γίνει και με τη ρωσική.

Μετά, όμως, από απόφαση του δημάρχου της γερμανικής πρωτεύουσας, η Πύλη θα «βάφεται» μόνο όταν εκδηλώνονται επιθέσεις σε «αδελφοποιημένες

πόλεις». Και η Αγία Πετρούπολη δεν είναι μια από αυτές.

Ούτε όμως το Ορλάντο, ούτε η Ιερουσαλήμ είναι «αδελφοποιημένες» με το Βερολίνο, παρ’ όλα αυτά μετά τις επιθέσεις που είχαν γίνει και στις δύο πόλεις, η Πύλη είχε βαφτεί με τα χρώματα της κάθε σημαίας, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο Ingo Mannteufel, επικεφαλής του τμήματος της Deutsche Welle για τη Ρωσία, είπε ότι η απόφαση υποτιμά τα θύματα της Αγίας Πετρούπολης και μάλιστα σε μια περίοδο που η γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι εκτιμά τον ρωσικό λαό, έστω και αν διαφωνεί με το Κρεμλίνο.

Η Δύση έχει ηθικό και πολιτικό καθήκον να δείξει αλληλεγγύη στα θύματα της τρομοκρατίας στη Ρωσία. Κατά συνέπεια, ήταν λάθος να μην φωταγωγηθεί η Πύλη του Βραδεμβούργου με τα ρωσικά χρώματα, ναι, ήταν σκάνδαλο

Ο Andreas Petzold, εκδότης του περιοδικού Stern, με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε τους ηγέτες του Βερολίνου «στενόμυαλους».

Kleingeister in der Berliner Senatskanzlei … ~ @SPIEGELONLINE https://t.co/HQuQQXpQuk

— Andreas Petzold (@andreaspetzold) April 4, 2017

Άλλα ευρωπαϊκά μνημεία παρέμειναν φωτισμένα ως συνήθως, ενώ ο Πύργος του Άιφελ έσβησε τα φώτα του σε ένδειξη αλληλεγγύης.

The post Η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο δεν «βάφτηκε» με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα