Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης

20:05 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο, όπως επίσης και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν απ’ τη συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών έκανε έκκληση για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες θα έχει η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην Ευρωζώνη.

Φυσικά, για ακόμα μια φορά μεγάλο μέρος των Ευρωβουλευτών καταδίκασε την απουσία του Jeroen Dijsselbloem απ’

τη συζήτηση, αλλά και τις δηλώσεις του στον Τύπο για τις χώρες του Νότου.

Ο κ. Moscovici υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να τερματιστεί η αβεβαιότητα, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει «μια ολίσθηση, καθώς έχουμε καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα. Όσο προχωρούν οι επαφές, τόσο αυξάνεται η εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε ο Pierre Moscovici σημειώνοντας πως η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας είναι εφικτή, αλλά και απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος έκανε κάλεσμα προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν βούληση και θέληση, γιατί «απαιτείται λίγη ακόμη προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση».

Σχετικά με το Eurogroup της Παρασκευής, ο κ. Moscovici τόνισε πως ελπίζει να «έχουμε μία καλή συζήτηση, ώστε να πραγματοποιηθεί μία εποικοδομητική συνεδρίαση. Υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά βασιζόμαστε στη θετική στάση των θεσμών».

Photo: EPA/PATRICK SEEGER

The post Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα