Tusk: Η Ε.Ε αποφασισμένη να κρατήσει κλειστούς τους δρόμους της μετανάστευσης

17:53 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Προσηλωμένη στη συμφωνία της με την Τουρκία θα παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

Σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, ο Donald Tusk αναγνώρισε τις προσπάθειες της Σόφιας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοτιοανατολικά σύνορα με την Τουρκία προκειμένου να εμποδισθεί η διέλευση προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι οι Βρυξέλλες

θα χορηγήσουν επιπλέον χρηματοδότηση εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή κλειστούς. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας. Η Ε.Ε. τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε πως εάν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας, «η Ε.Ε. έχει ήδη προγραμματίσει έκτακτη χρηματοδότηση και παραμένει έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα για να στηρίξει την Βουλγαρία».

Από τη μεριά του ο Βούλγαρος πρόεδρος Rumen Radev εξέφρασε τις ανησυχίες του για νέα εισροή προσφύγων εάν συνεχιστεί η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ένωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι τόσο η Βουλγαρία όσο και άλλες βαλκανικές χώρες, αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα τους και να μη δεχτούν άλλους πρόσφυγες.

The post Tusk: Η Ε.Ε αποφασισμένη να κρατήσει κλειστούς τους δρόμους της μετανάστευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα