Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας με ελληνική υπογραφή (video)

14:54 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγα μόνο εικοσιτετράωρα και η ασθενής την Δευτέρα δήλωσε στους δημοσιογράφους πανευτυχής που θα μπορέσει να κρατήσει στην αγκαλιά της το δικό της βιολογικό παιδί ευχαριστώντας τους γιατρούς για το δώρο που της έκαναν. Την μεταμόσχευση έκανε ο Ελληνο-αμερικανός γιατρός, Ανδρέας Τζάκης.

Η 26χρονη Λίντσεϊ η οποία δεν θέλησε να δώσει στην δημοσιότητα το επίθετο της τόνισε πως όταν ήταν 16 ετών έμαθε πως δε θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει τα δικά της παιδιά, ενώ

σημείωσε ότι με τον σύζυγο της έχουν υιοθετήσει τρία αγοράκια.

Δωρήτρια μήτρας ήταν μια 30χρονη που πέθανε αιφνιδίως.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Cleveland του Οχάιο και είχε διάρκεια εννέα ώρες.

Να τονισθεί πως η Cleveland Clinic είχε ήδη αρχίσει να επιλέγει υποψήφιες για μεταμόσχευση μήτρας από τα τέλη του 2015, στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες οι γυναίκες οι οποίες θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση μήτρας, θα πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο προτού μείνουν έγκυες, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναρρώσουν πλήρως από την επέμβαση.

Ο διευθυντής του κέντρου μεταμοσχεύσεων δήλωσε πως η γυναίκα η οποία έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας θα πρέπει να κάνει καισαρική και επιτρέπεται να αποκτήσει δύο παιδιά σε περίοδο περίπου 5 ετών. Ενώ μετά από τις δύο γεννήσεις το όργανο θα πρέπει να αφαιρεθεί.

The post Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μήτρας με ελληνική υπογραφή (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα