Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας στους Θεσμούς

21:14 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Πρόταση για μόνιμο διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία προτίθεται να καταθέσει το υπουργείο Παιδείας στους Θεσμούς, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Νίκος Φίλης κατά την συνάντησή του με τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Όπως είπε η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών

και αδιοριστίας».

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17».

Ο κ. Φίλης έκανε επίσης γνωστή την πρόθεση της Κυβερνήσει να νομοθετήσει σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ από την πλευρά του είπε πως ήταν υπεκφυγή από μεριάς του υπουργείου Παιδείας το ότι δεν προχώρησε στην παρουσίαση δικής του πρότασης όσον αφορά το ζήτημα. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν».

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ από την πλευρά του είπε πως η συνάντηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση με τους Θεσμούς. Όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο δεν έχει κάποια θετική αντίδραση από τους Θεσμούς».

The post Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας στους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα