Γεροβασίλη: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα

19:06 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Δηλώσεις έκανε η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Γαλλία και την επικείμενη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ενώ εκτίμησε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει κλείσει το ζήτημα με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε: «Παλεύουμε διαρκώς για αλλαγή συσχετισμών και συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη

θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της».

Εν συνεχεία η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε σχετικά με την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη:

«Από την αρχή της πολιτικής μας, έχουμε μιλήσει για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη και για συμμαχίες, οι οποίες πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι και σε μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία τα τελευταία χρόνια έτεινε να επικρατήσει. Μέσα σε αυτό, εντάσσεται και η πρόσκληση που έγινε στον Έλληνα Πρωθυπουργό κατ’ εξαίρεση- στη σύνοδο που έχουν οι πρωθυπουργοί Σοσιαλδημοκράτες και αρχηγοί κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, για να παρακολουθήσει ως παρατηρητής».

Σχετικά με την πρόταση που έκανε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος σχολίασε:

Ήταν μία πρόσκληση που απεδέχθη ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πολιτικής που σας ανέφερα. Παλεύουμε διαρκώς για αλλαγή συσχετισμών και συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμαχία μας, η καλή σχέση με τη Γαλλία και τον Πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος έχει σταθεί και στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης της χώρας μας ως αρωγός στη στήριξη των θέσεων μας, είναι μία πολύ κρίσιμη σχέση, και καθιστά αυτή τη συνάντηση σημαντική. Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της. Την παρακολουθήσαμε για πολλά χρόνια να ταυτίζεται με τον… η Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης φαίνεται να διατυπώνει σιγά-σιγά μία διαφορετική πολιτική άποψη. Καλείται και η Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας να μην ταυτίζεται με τον νεοφιλελευθερισμό, να αλλάξει πολιτική και να βρει τον δρόμο της

Για τις διαπραγματεύσεις:

«Η αξιολόγηση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και εκτίμηση είναι ότι σχεδόν στο Πάσχα τα ζητήματα φορολογικού, ασφαλιστικού, διαχείρισης κόκκινων δανείων και του Ταμείου αξιοποίησης περιουσίας, θα έχουν κλείσει.Ταυτόχρονα, ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος το οποίο θεωρούμε κομβικό σημείο για την εξέλιξη της οικονομίας της χώρας και για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, πλην όμως με θετικά μηνύματα».

Σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 17/18 Μαρτίου, την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για παρόν αλλά και το μέλλον της Ε.Ε., σχολιάζοντας πως οι μονομερείς ενέργειες δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα και την αλληλεγγύη που όφειλε η Ευρώπη να δείξει.

The post Γεροβασίλη: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα