Η πηγή έμπνευσης που θα σου προσφέρει ηρεμία και ψυχική υγεία. Ήρθε η ώρα να τη βάλεις στη ζωή σου!

13:55 2/3/2021 - Πηγή: iPop

Ποια η πηγή έμπνευσης που σε βοηθάει να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να βρεις τον εαυτό σου; Αναμφίβολα, φύση και ψυχική υγεία συνδέονται άμεσα και ίσως να το ξέρεις ήδη, όμως δεν έχουμε διευκρινίσει αρκετά πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι’ αυτόν τον “δεσμό”, ώστε να τον εκτιμήσεις λίγο παραπάνω.

Πώς συνδέονται φύση και ψυχική υγεία; Γιατί λέμε ότι η φύση είναι καλή πηγή έμπνευσης; Πώς σε χαλαρώνει και τι προσφέρει στην ψυχολογία και το πνεύμα σου; Σου λύνουμε όλες τις απορίες και είμαστε σίγουροι πως αμέσως μετά θα ψάξεις για το πιο κοντινό πάρκο.

Η φύση είναι αναμφίβολα πηγή

έμπνευσης για τον άνθρωπο κι έχει αποδειχθεί αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Δίνει πολλές ευκαιρίες για καλλιτεχνική δημιουργία και έμπνευση, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί μεγάλοι δημιουργοί, ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες, έχουν αναφερθεί σε αυτή μέσα από έργα τους. Η φύση σου φτιάχνει τη διάθεση για κάθε είδους πνευματική δραστηριότητα και συγχρόνως σε βοηθάει να βρεις τον εαυτό σου, αφού συγκεντρώνεσαι καλύτερα, τη στιγμή που νιώθεις ήδη χαλαρώνεις, χωρίς καν να το καταλάβεις.

Πώς συμβαίνει αυτό; Unsplash/Peter Kee

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η φύση είναι ιδιαίτερα ευεργετική όσον αφορά τις λειτουργίες της μνήμης, ενώ οι περίπατοι στη φύση βοηθούν άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Συγκεκριμένα μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που πάσχουν από καταθλιπτικές διαταραχές σημείωσαν σημαντική αύξηση στη διάθεση τους όταν εκτίθενται στη φύση. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ένιωθαν επίσης πιο παρακινημένοι και ενεργοποιημένοι για να ανακάμψουν και να επανέλθουν στην κανονικότητα. Μάλιστα, η ύπαιθρος βοηθάει στο στρες, μειώνοντας την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους, και βοηθώντας συνεπώς στην ταχυκαρδία και την υπέρταση.

Επιπλέον, η φύση ενισχύει το πνεύμα και σε κάνει να εκτιμάς περισσότερο τα καθημερινά πράγματα, νιώθοντας μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή. Όταν ενδυναμώνεται η σχέση σου με τη φύση και συνδέεσαι πνευματικά με αυτή, παράγονται αισθήματα ευεξίας που μπορούν να βοηθήσουν τη χαλάρωση του νου, ενώ αισθάνεσαι ψυχικά πιο ήρεμος και ολοκληρωμένος.

Η καθημερινή συνήθεια που θα φέρει επανάσταση στην ψυχική σου υγεία και ευεξία

Τώρα που τα έμαθες όλα αυτά, τι θα έλεγες να εντάξεις μερικές βόλτες στη φύση στην καθημερινότητά σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πηγή έμπνευσης που θα σου προσφέρει ηρεμία και ψυχική υγεία. Ήρθε η ώρα να τη βάλεις στη ζωή σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήρθε,irthe