Η παρέλαση γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της

17:45 12/6/2021 - Πηγή: iPop

Ο φετινός εορτασμός του Trooping the colour ήταν αρκετά διαφορετικός σε σχέση τόσο με τον περσινό όσο και με εκείνους των προηγούμενων χρόνων. Η βασική έλλειψη του ήταν φυσικά η απουσία του πρίγκιπα Φιλίππου, του οποίου τη θέση πήρε ο Δούκας του Κεντ και έπειτα λόγω της πανδημίας πολλά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η παρέλαση γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ ωστόσο παρά των ελλείψεων ήταν ένα φαντασμαγορικό γεγονός.

Η παρέλαση γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ συνοδεύτηκε από τον ξάδερφό της,

τον Δούκα του Κεντ, δύο μήνες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Η ίδια ενώθηκε με την ξαδέλφη της στο Κάστρο του Γουίντσορ για να λάβει την ετήσια καθυστερημένη παρέλαση γενεθλίων της. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Trooping the Color ήταν μια υπόθεση μικρότερης κλίμακας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αντί να περιβάλλεται από μια μεγάλη συντροφιά παιδιών και εγγονιών, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε μόνο έναν σύντροφο δίπλα της στη φετινή καθυστερημένη γιορτή γενεθλίων.

Με την παράσταση του εθνικού ύμνου και του βασιλικού χαιρετισμού 41 όπλων από το East Lawn του Κάστρου του Windsor, ξεκίνησε η παρέλαση. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τους φρουρούς ποδιών και ενώθηκε από το πυροβολικό βασιλικό άλογο του βασιλικού στρατού και το σύνταγμα οικιακού ιππικού. Όπως και πέρυσι, οι στρατιώτες παρέλασης κρατούσαν το απαιτούμενο 6ft ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν περιστράφηκαν σε έναν λεγόμενο σχηματισμό «περιστρεφόμενου τροχού». Η μουσική έπαιξε ένα Massed Band του Division, συμπεριλαμβανομένων των 1st Battalion Scots Guards Pipes και Drums.

Δες εδώ όλο τον εορτασμό:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η παρέλαση γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο στο πλευρό της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα