Άσε για λίγο το κινητό από τα χέρια σου και ζήσε τις στιγμές που χάνεις!

11:37 12/6/2021 - Πηγή: iPop

Νέα εποχή, με πανδημία και οθόνες κάθε μεγέθους. Η τεχνολογία μοιάζει πια να έχει καταφέρει να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε μέσο μεταφοράς, σε κάθε δρόμο. Βγαίνεις με τους φίλους σου και αντί να τους κοιτάς στα μάτια, σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που είστε ο κάθε ένας στην οθονίτσα του κάνοντας scroll down μέχρι να φτάσεις… πού αλήθεια; Άσε κάτω το κινητό και ζήσε γιατί μέσα στην οθόνη που κοιτάς, συνήθως πάνω δεξιά υπάρχει ένα ρολόι που τρέχει!

Άσε κάτω το κινητό και ζήσε!

Φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων πλέον δουλεύει με το κινητό του, το tablet

του, το laptop του, το notebook του, το pc του κλπ. κλπ. ! Φυσικά καθώς περνάει ο καιρός, όλοι εξελισσόμαστε και προχωράμε και τώρα πιο συχνά από ότι άλλοτε προχωράμε κρατώντας από το χέρι την τεχνολογία. Αν με ρωτάς καλά κάνουμε όσον αφορά στη δουλειά μας! Φυσικά και όταν προχωράει ο κόσμος, πρέπει να προχωρήσεις κι εσύ, και όσο καλύτερα το κάνεις τόσο περισσότερα έχεις να κερδίσεις στο μέλλον. Μην το κάνεις όμως σε βάρος της ζωής σου, γιατί είναι μία και μοναδική.

Freepik

Μαζί με την πανδημία ήρθαμε αντιμέτωποι και με νέα μέσα επικοινωνίας. Είδαμε μέσα από το κινητό μας αγαπημένα μας πρόσωπα που μένουν χιλιόμετρα μακριά και φυσικά αν σκεφτείς ότι πριν κάποια -λίγα- χρόνια δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα θα νιώσεις μία βαθιά ευγνωμοσύνη. Όμως τι γίνεται με τη μαμά σου, το μπαμπά σου, τα παιδιά σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους σου που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σένα; Πιστεύεις ότι τους δίνεις την προσοχή που χρειάζεται; Πιστεύεις ότι είσαι παρόν όταν κάνετε παρέα;

Σκέψου το λίγο… Το κινητό σου έχει μπαταρία, κάθε φορά που τελειώνει το βάζεις στην πρίζα και μέσα σε 1-2 ώρες αναλόγως το μοντέλο που διαθέτεις είναι έτοιμο να σε εξυπηρετήσει και πάλι! Οι άνθρωποι δεν έχουμε μπαταρία, αλλά υποθέτω πως αν είχαμε δύσκολα την επαναφορτίζεις! Συνήθως πρόκειται για μία μπαταρία που μπορεί να μη σου βγάλει καν ένδειξη και απλά να σβήσει.. και δυστυχώς να σβήσει για πάντα. Μείνε λίγο σε αυτόν τον λίγο μακάβριο αλλά πολύ ρεαλιστικό συλλογισμό.

Υπάρχει μία φράση που χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “νομίζεις πως έχεις χρόνο” και θα συμφωνήσω! Όλοι νομίζουμε ότι έχουμε όλο το χρόνο που υπάρχει, ζούμε λες και δε θα πεθάνουμε ποτέ. Εγώ αυτό που έχω να σου προτείνω είναι το γνωστό κλισέ να ζεις κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία σου, να ζεις έντονα, να αγαπάς έντονα, να είσαι παρόν με τους ανθρώπους σου και να τους χαρείς για να σου λείψουν λίγο λιγότερο από ότι θα σου έλειπαν αν ήσουν δίπλα τους και κοιτούσες την οθόνη σου αντί για τα μάτια τους!

Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου και ύστερα ζήτα το και από τον διπλανό σου! Το θέμα είναι να μακρύνουμε τα χέρια μας για να αγκαλιαστούμε καλυτέρα και όχι για να πληκτρολογούμε ταχύτερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άσε για λίγο το κινητό από τα χέρια σου και ζήσε τις στιγμές που χάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα