Η μικρή προσθήκη στον πουρέ σου για να γίνει πιο γευστικός!

14:29 6/11/2019 - Πηγή: iPop

Και σε ποιον δεν αρέσει ο πουρές πατάτας; Σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Και βρήκαμε την ιδανική συνταγή για πουρέ πατάτας με μια μικρή προσθήκη. 

Τον πουρέ μπορείς να το συνδυάσεις με ό,τι θέλεις και είναι ένα καλό και θρεπτικό γεύμα τόσο για το μεσημέρι όσο και για το βράδυ! Εμείς βρήκαμε την μικρή προσθήκη που μπορείς να κάνεις ώστε να γίνει πιο γευστικός!

Τι θα χρειαστείς;4 λωρίδες μπέικον1 1/2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου910 γραμμάρια πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια2 1/2 κουταλάκια αλάτι80 ml γάλα80 ml κρέμα γάλακτοςΛίγο βούτυρο ανάλατοΠώς θα το φτιάξεις;Η συνταγή
για πουρέ πατάταςΜαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 4 λεπτά.Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και κρατάμε το λίπος από αυτό.Κόβουμε σε κομμάτια τις λωρίδες του μπέικον και τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε 1/2 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό.Προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές και να μπορείς να τις τρυπήσεις εύκολα με ένα πιρούνι.Σουρώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το λίπος από το μπέικον και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Λιώνουμε τις πατάτες με ένα masher ή ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακό.Προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε περισσότερο γάλα ή κρέμα γάλακτος αν χρειάζεται.Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και σερβίρουμε.Εναλλακτικά δες και αυτή τη συνταγή:

Γευστικός πουρές με μανιτάρια. Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Η μικρή προσθήκη στον πουρέ σου για να γίνει πιο γευστικός! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα