Η μαγεία των Χριστουγέννων έφτασε στο κάστρο του Windsor – Ο φαντασμαγορικός στολισμός του Παλατιού και το εντυπωσιακό δέντρο με τα 3.000 φωτάκια

15:11 3/12/2022 - Πηγή: iPop

Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου… Χριστουγεννιάτικες κάλτσες κρεμασμένες στο τζάκι, δέντρα στολισμένα και στεφάνια να υποδέχονται τους επισκέπτες στην πόρτα. Από ότι φαίνεται, και η βασιλική οικογένεια αγαπά να τιμά τις παραδόσεις, αφού τα Χριστούγεννα είναι μια χαρούμενη περίοδος εορτασμών για εκείνη. Τα φετινά Χριστούγεννα βέβαια θα είναι διαφορετικά, αφού για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα διαβάσει το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τον βρετανικό λαό.

Ωστόσο,

ο βασιλιάς Κάρολος έχει φροντίσει ώστε να ακολουθήσει όλες τις εορταστικές παραδόσεις που διατηρούσε η πολυαγαπημένη του μητέρα όλα αυτά τα χρόνια της μοναρχίας της. To Windsor Castle έβαλε τα γιορτινά του και το παλάτι έχει γεμίσει με χριστουγεννιάτικα δέντρα, εντυπωσιακά στολισμένα και με προσοχή στη λεπτομέρεια.

Πώς θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη Βασίλισσα Ελισάβετ;

Ο στολισμός του Windsor Castle για τα Χριστούγεννα

Ένα δέντρο στολισμένο με 3.000 φώτα υψώνεται πάνω από το St George’s Hall στο κάστρο του Windsor, καθώς η βασιλική κατοικία έχει μεταμορφωθεί και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες.

Τέσσερα μέλη του προσωπικού πέρασαν δύο ημέρες ντύνοντας το παραδοσιακό έλατο Nordmann του κάστρου, μήκους 6 μέτρων και τα υπόλοιπα δέντρα στο κάστρο. Φαίνεται ότι η διακόσμηση είναι μια «σοβαρή υπόθεση» για τη βασιλική οικογένεια.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Παλάτι του Kensington 

Ένα μεγάλο έλατο 6 μέτρων, πιο ψηλό από το μέσο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο, υψώθηκε μπροστά από το Παλάτι του Kensington την κατοικία του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Λονδίνο. Το τεράστιο δέντρο κοσμούν εκατοντάδες αστραφτερά μπιχλιμπίδια και λαμπερά φωτάκια. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Historic Royal Palaces (@historicroyalpalaces)

Ανάκτορα Buckingham

Εν τω μεταξύ, στα Ανάκτορα του Buckingham, χριστουγεννιάτικα έλατα που έχουν ληφθεί από τους χώρους του Κάστρου του Windsor, έχουν στολιστεί με φώτα, κόκκινους φιόγκους και μοναδικά στολίδια. Γύρω γύρω είναι τυλιγμένες γιρλάντες με πολύχρωμα μπιχλιμπίδια.

Ψάχνεις Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σου; Η Βασιλική Οικογένεια μοιράζεται μαζί σου όλα της τα μυστικά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

Κάστρο Hillsborough 

Στο κάστρο Hillsborough, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Βόρεια Ιρλανδία, οι τεράστιοι κήποι είναι γεμάτοι με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί δέντρα και σκάλες διακοσμημένες με γιορτινή γιρλάντα και πούλιες, όλα σύμφωνα με τις μακροχρόνιες διακοσμητικές παραδόσεις του Κάστρου.

View this post on Instagram

A post shared by Hillsborough Castle & Gardens (@hillsboroughcastle)

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κάστρο του Windsor

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η περίοδος των γιορτών δεν ξεκινά επίσημα στην Αγγλία, έως ότου κάθε αίθουσα στο κάστρο του Windsor να είναι πλήρως στολισμένη. Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο, το Royal Collection Trust διακοσμεί τη βασιλική κατοικία με μυρωδάτες γιρλάντες, χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που κόβει την ανάσα στο St George’s Hall.

Η εκπληκτική διακόσμηση είναι χρόνια παράδοση στη βασιλική οικογένεια που χρονολογείται από τη βασιλεία του βασιλιά Γεωργίου Γ’. Ο θρύλος λέει ότι η βασίλισσα Καρλόττα, η οποία μεγάλωσε στη Γερμανία, λάτρευε το έθιμο της πατρίδας της να βάζει ένα κλαδί στο σπίτι για τα Χριστούγεννα. Ενώ αυτό το τελετουργικό ήταν ιδιωτικό, η βασίλισσα αποφάσισε να το κάνει δημόσια γιορτή το 1800, στην οποία θα μπορούσαν να παρευρεθούν τόσο η βασιλική οικογένεια όσο και τα μέλη της αυλής.

Βασιλιάς Κάρολος: Μία συναισθηματική βραδιά για τον νέο μονάρχη και τη βασιλική οικογένεια – Το Φεστιβάλ Μνήμης και ο φόρος τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ

Από εκείνο το βράδυ, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έγιναν απαραίτητο τελετουργικό για τα μέλη της υψηλής κοινωνίας και της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του ευρύτερου κοινού στην Αγγλία δεν το υιοθέτησε έως ότου ο πρίγκιπας Αλβέρτος, σύζυγος της βασίλισσας Βικτώριας, άρχισε να ενθαρρύνει και άλλους να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη παράδοση. 

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1840, ο Αλβέρτος ταξίδεψε σε διάφορα σχολεία και στρατώνες σε όλη τη χώρα και τους παρουσίασε το έθιμο με το δέντρο. Συνεργάστηκε επίσης με τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Illustrated London News και το Cassell’s Magazine, για να δημοσιεύει λεπτομερείς περιγραφές της βασιλικής διακόσμησης και των δέντρων που εμφανίζονται στο Windsor και σε άλλα ανάκτορα. Μέχρι τη δεκαετία του 1850, ο στολισμός των χριστουγεννιάτικων δέντρων έγινε μια αγαπημένη παράδοση που γιορτάζεται από όλους στη Βρετανία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η μαγεία των Χριστουγέννων έφτασε στο κάστρο του Windsor – Ο φαντασμαγορικός στολισμός του Παλατιού και το εντυπωσιακό δέντρο με τα 3.000 φωτάκια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα