Τι συμβαίνει όταν ο υπεραισιόδοξος, δεν τα βλέπει όλα πια τόσο θετικά

20:02 8/7/2022 - Πηγή: iPop

Γιατί σταμάτησα να είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Όχι για πάντα, μόνο για λίγες ημέρες ή και εβδομάδες. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι τραγικό ή λυπηρό, ωστόσο αυτή η αισιοδοξία και η έμφυτη εσωτερική χαρά μετατράπηκε σε μια διάθεση για γκρίνια και απογοήτευση. Είναι ένα καμπανάκι που χτυπάει σε κάποιες φάσεις σε όλους μας. Το καμπανάκι αυτό το ακούς και λες :«Κάτι συμβαίνει εδώ, πρέπει να κάνω κάτι» ειδικά αν δεν είμαστε έτσι φτιαγμένοι και είμαστε φύσει αισιόδοξοι άνθρωποι.

Γιατί σταμάτησα να είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, έστω και για λίγο

Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που το ποτήρι για εκείνους είναι

πάντα μισογεμάτο. Που ακόμα και μια σταγόνα παραπάνω από τη μέση νερό να έχουν, τότε για εκείνους υπάρχει ελπίδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοί οι άνθρωποι μαζεύουν όλα τα θετικά ώστε να ανυψώσουν τους υπόλοιπους, να τους βοηθήσουν να μην κοιτούν το γκρίζο αλλά το φως, να γυρεύουν παντού την ελπίδα.

Είναι ωραίο να έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στο περιβάλλον σου που να ξέρεις ότι έχει φρέσκια ματιά και πάντα θα γυρέψει το θετικό. Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή στερεύει από ελπίδα; Και αν αυτό δεν προσωρινό και μείνω για πάντα μέσα σε αυτήν την μαύρη διάθεση; Εφιάλτης!

PexelsΤα βάζουμε κάτω και τα μετράμε

Τι μου φταίει; Και τα βλέπω όλα έτσι σκοτεινά τώρα; Είναι κάτι που με έχει στεναχωρήσει, με έχει κουράσει, με έχει εξουθενώσει, μου δημιουργεί πρόβλημα; Σκέφτομαι, λοιπόν, τις περιπτώσεις που βιώνεις τις πιο μπλε περιόδους της ζωής σου, που συνήθως κάτι ή κάποιος στάθηκε η αφορμή για να το βιώσεις έτσι.

Μπορεί λοιπόν να μην είναι μόνο ένα πράγμα αλλά μια σειρά από πράγματα, πράγματα που δεν έχεις ολοκληρώσει και περιμένουν την φροντίδα σου. Κουραστικές καταστάσεις, με πολλή ψυχική και σωματική κούραση.

Θέλω επειγόντως διακοπές

Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος, αισιόδοξος ζει την περίοδο που δεν βλέπει αισιοδοξία και θετικότητα γύρω του, ίσως είναι δείγμα ότι χρειάζεται διακοπές. Χρειάζομαι επειγόντως διακοπές, να φύγω μακριά από όλα και από όλους. Να κατεβάσω διακόπτες και να μείνω λίγο μόνη μου μακριά από καταστάσεις που για συνεχόμενους μήνες με κούρασαν.

Ακούμε τα συναισθήματά μας, ακούμε τις ανάγκες μας και δεν μας κρίνουμε αυστηρά. Το ξέρω ότι οι άλλοι γύρω σου θα διερωτηθούν και ίσως πουν τι έπαθες, σε αναζητήσουν, γυρέψουν τον παλιό σου εαυτό. Εδώ σε ψάχνεις εσύ που δεν αντέχεις αυτήν την γκρινιάρικη εκδοχή του εαυτού σου.

Όλα χρειάζονται χρόνο και αν τώρα νιώθεις κουρασμένη και οριακά απηυδισμένη και αυτό θα περάσει. Απλώς είναι ένα σύμπτωμα που σου δείχνει ότι κάτι πρέπει να κάνεις διαφορετικά από χθες ώστε να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως πριν. ξεκουράσου, πάρε τον χρόνο σου, δώσε περιθώριο να κάνεις τις αλλαγές στα πράγματα που θες να βελτιώσεις στη ζωή σου.

Πώς είναι η Blue Monday στο μυαλό ενός υπεραισιόδοξου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι συμβαίνει όταν ο υπεραισιόδοξος, δεν τα βλέπει όλα πια τόσο θετικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα