Γιατί τα παιδιά και τα σκυλιά της διπλανής ξαπλώστρας δεν φταίνε σε τίποτα

18:01 8/7/2022 - Πηγή: iPop

Οι κακοί τρόποι στα παιδιά φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού και είτε είσαι γονιός είτε όχι, μπορείς να τους εντοπίσεις από μακριά. Πας στην παραλία να χαλαρώσεις, να απολαύσεις το βιβλίο σου, τον ήλιο και τη θάλασσα και από τη μια ξαπλώστρα ακούς το σκυλάκι που κλαίει απαρηγόρητο δεμένο στην ομπρέλα και από την άλλη πλευρά τα παιδάκια που, πετάνε το ένα άμμο στο άλλο, που χαλάει το ένα στο άλλο τα κάστρα, βρέχει το ένα το άλλο, τσιρίζει και δεν θέλει να μπει για μπάνιο. Εν ολίγοις αυτές οι δύο ξαπλώστρες γίνονται το θέαμα σε όλη την παραλία.

Οι κακοί τρόποι στα παιδιά και τα σκυλιά, δείγμα
ότι κάτι δεν έκανες σωστά

Όσο και αν αυτοί οι ήχοι μπορεί να είναι ενοχλητικοί, ωστόσο και πάλι είναι λογικό να μην φταίνε αυτοί από τους οποίους ξεκινούν αλλά εκείνοι που υποτίθεται ότι έπρεπε να τους διδάξουν τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να τους διδάξουν το πώς πρέπει να φέρονται.

Δεν είναι εύκολη η ανατροφή των παιδιών, θέλει κόπο και σκληρή δουλειά για να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο που να φέρεται με καλούς τρόπους, να έχει σεβασμό για τους άλλους, να μην ενοχλεί τους άλλους. Όλα αυτά είναι πράγματα που μαθαίνονται και μπορείς να τα εκπαιδεύσεις στο παιδί σου και αυτή βασικά είναι δική σου δουλειά για να το κάνεις.

Δεν υπάρχουν κακά παιδιά και σκυλιά

Όσο και αν ψάχνεις το κουμπί να χαμηλώσεις λίγο την ένταση της φωνής και του κλάματος, η αλήθεια είναι ότι κανένα παιδί (και σκυλί) δεν είναι κακό από τη φύση του, δεν γεννιέται κακό. Το θέμα είναι να έχει κάποιον να του δείξει με ποιον τρόπο παίζουμε, φερόμαστε, σεβόμαστε τους άλλους γύρω μας.

Είναι πιο εύκολο να του δώσεις ένα τάμπλετ ή να αφήσεις το κομμάτι της ανατροφής του στη γιαγιά και την νταντά και να κάτσεις να χαλαρώσεις, να πίνεις τον καφέ σου στην ξαπλώστρα, να ζεις ξεκούραστα αλλά όταν έχεις μικρό παιδί το ξέρεις ότι κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος να ασχοληθεί με το παιδί σου, εκτός από εσένα και τον σύντροφό σου.

Freepik

Τα 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας: Πώς η ανατροφή τους μπορεί να δείξει πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας

Δέσμευση

Εκείνο το δευτερόλεπτο που εν μέσω έκστασης αποφασίσατε να φέρετε έναν άνθρωπο στον κόσμο έμοιαζε μια τέλεια ιδέα. Ωστόσο, η δέσμευση που συνοδεύει αυτήν την απόφαση είναι αιώνια και όσο ζεις και αναπνέεις ξέρεις ότι αυτός ο νέος άνθρωπος θα είναι για πάντα στη σκέψη και το μυαλό σου. Τότε λοιπόν ήταν καλή ιδέα το να κάνετε ένα παιδί μαζί. Τώρα που είσαι κάτω από την ξαπλώστρα και γίνεται η μάχη των Θερμοπυλών ίσως να μην μοιάζει ακόμα τόσο ωραία ιδέα.

Δεν είναι ωραίο να γίνεσαι θέαμα στην παραλία, να είσαι εκείνος ο γονιός που δεν μπορεί να κρατήσεις τα όρια, που δίνει στον κόσμο δικαιώματα να μιλάνε. Μάντεψε! Όλα αυτά θα μπορούσες να τα είχες αποφύγει αν είχες κάνει σωστά τη μια και μοναδική δουλειά που έπρεπε να κάνεις σωστά, να αναθρέψεις αυτόν τον νέο άνθρωπο.

Τα παιδιά είναι παιδιά

Φυσικά θα παίξουν, φυσικά θα μαλώσουν, φυσικά δεν θα φερθούν όπως εμείς που είμαστε ενήλικες και κανείς δεν λέει ότι πρέπει να ζουν καταπιεσμένα μέσα σε καλούπια και νόρμες που ταιριάζουν σε καλοκουρδισμένα ρομποτάκια. Τα παιδιά είναι παιδιά αλλά πρέπει να διδαχθούν το πώς φερόμαστε σε ιδιωτικό χώρο και πώς σε δημόσιο.

Επίσης η πηγή της γκρίνιας και της κακής συμπεριφοράς στα παιδιά, πολλές φορές είναι λόγοι όπως πείνα, δίψα, κούραση, νύστα. Εσύ που είσαι ο ενήλικας σε αυτή τη σχέση πρέπει και να έχεις προνοήσει να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες του παιδιού αλλά και να το ρωτάς συχνά μήπως συμβαίνει κάτι από αυτό;

Αν αυτό το κείμενο σε γεμίζει θλίψη, θυμό, απογοήτευση, ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις και να βελτιώσεις τη ζωή σας, χαράζοντας νέα όρια, δείχνοντας το δρόμο στο παιδί σου για το πώς γίνεται σωστά. Ποτέ δεν είναι αργά και μπορείς να το κάνεις και εσύ σωστά.

Γονιέ: Είχες μόνο μια δουλειά να κάνεις! Για εσένα που το παιδί σου κάνει bullying στα άλλα παιδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί τα παιδιά και τα σκυλιά της διπλανής ξαπλώστρας δεν φταίνε σε τίποτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί τα παιδιά και τα σκυλιά της διπλανής ξαπλώστρας δεν φταίνε σε τίποτα,